zondag 10 augustus 2014

De eerste daagjes in Nederland, 7 tot en met 10 augustus

Donderdag 7 augustus liep tegen 04.00 uur de wekker af en omstreeks 04.30 uur vertrokken we, na eerst Beer te hebben uitgelaten, met de auto naar Røros. Femke heeft ons weggebracht. Daar moesten we even wachten en toen vertrokken we met het vliegtuig naar Gardermoen. Wel moest er eerst een propellertest worden gedaan, maar schijnbaar was alles in orde want er werd gewoon gevlogen. Op Gardermoen de bagage opgehaald en weer ingeleverd voor de vlucht naar Schiphol , een kop koffie met een koek en daarna op weg naar de gate. Toen ging het brandalarm en werden we via de dichtstbijzijnde uitgang naar buiten gedirigeerd. Zover kwamen we echter niet want de Buitenland Pier werd veilig bevonden en zo konden we op tijd bij de gate zijn en daarna het vliegtuig in. De vlucht verliep voorspoedig en na een landing op de Polderbaan en zo'n tien minuten taxien kwamen we aan bij de gate. Het duurde even voor de bagage op de band kwam en ook het wachten op het shuttlebusje nam wat tijd in beslag. Enfin, tegen kwart voor een konden we op weg naar Maastricht, in een Panda nog wel.




Het viel erg mee met de drukte op de weg en na gestopt te zijn voor een kroket en een ijsje waren we vrij snel bij ons B & B Greenwoods, net buiten Maastricht.

Ons trouwe vervoermiddel(tje) op de parkeerplaats van de B & B

Uitzicht van uit onze studio

Ook hier kippen en een haan

Paardje erbij

Poes 1

Poes 2

De cour

De cour de andere kant op gefotografeerd
Na onze spullen weg gezet te hebben zijn we naar Nienke, Jhon en Yore gereden. Het was bijzonder fijn om die allemaal weer in onze armen te kunnen sluiten. Yore was heel even sceptisch maar dat ging al gauw over. Daarna ging het van opa,opa,oma,oma en natuurlijk mama en papa.
We zijn 's-avonds naar de Wok gelopen, bij het stadion van MVV, en daar hebben we lekker gegeten.

Met zijn allen onderweg

Wachten op het drinken

Nog even wachten
Daarna weer naar het appartement van Nienke en Jhon gelopen en onderweg nog wat foto's gemaakt bij het UWC ( United World College) .






Nadat Yore op bed is gelegd hebben we nog wat gedronken en toen zijn wij naar de B&B gegaan, toch wel moe na zo'n dag.

Vrijdagmorgen eerst lekker ontbeten in de B & B en daarna naar Yore. Het is weer warm en erg klam weer. Binnen spelen Opa en Yore op de grond.




Nienke bezig met de vulling voor de taart
We gaan boodschappen doen bij de Plus met Yore in het winkelwagentje.

Even poseren in bijna dezelfde outfit

Wat een boeffie
Daarna gaat Yore naar bed en gaan Peter en ik naar de kapper om de hoek. Mijn haar wordt lekker gewassen, geknipt en uitgedund en nu kunnen we er weer een paar weken tegen.



Daarna even terug naar onze kamer om alvast wat spulletjes weg te brengen en dan weer terug naar Nienke en Jhon om lekker frietjes met snacks te eten en als Yore in bed ligt helpen we nog wat mee om versiersels voor de taart te maken en hangen we slingers op.

Zaterdag eerst ontbijten en daarna naar Yore die vandaag twee jaar is geworden, een hele knul al.



En natuurlijk zijn er veel cadeautjes en die moeten dan door Opa en Jhon in elkaar gezet worden.







's-Middags komen ook Miranda en Mark op verjaardagsvisite, erg leuk om hun ook weer te zien.

Aan het einde van de middag gaan Peter en ik naar onze kamer om ons om te kleden en daarna gaan we naar restaurant Witloof alwaar we afgesproken hebben met Rinus en Ria en Astrid en Peter.
We hebben een leuke avond met veel lachen en vertellen en we sluiten af op een terrasje.

Zondag komen ze bij Nienke en Jhon op visite en dat is dan erg fijn voor Nienke, Jhon en Yore.

Yore met het cadeau van Rinus/Ria en Astrid/Peter
Nadat de familie weer op weg naar huis is gegaan wordt Yore in bed gelegd en gaan Peter en ik ook naar huis. We halen nog even chinees , zitten nog even op de cour en dan komt er wederom een stortbui.
Nu even lekker televisie kijken, boekje lezen en dan op tijd naar bed. Morgen is het Efteling tijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten