zaterdag 16 februari 2013

Werken , werken ......... en plezier

Wat wonen we toch mooi.
De dag na de dugnad, voor de Femundløpet, en de dag erna, heb ik gewerkt op het sykehjem. Woensdagavond naar På Lofte in het samfunnshus. Eerst kaffe og kake en sjoelen en daarna een vergadering voor de påskebasar. Peter en ik zijn vrijwillig verplicht in het commitee geplaatst. Wij moeten o.a. zorgen voor sponsors. Oftewel gewoon schooien bij diverse bedrijven of ze iets ter beschikking willen stellen. We hebben het al aan diverse gevraagd en Colinda en Theo en Yvonne hebben al iets toegezegd. Bedankt alvast.
Donderdag 7 februari  is tante Truus overleden op een mooie leeftijd van 95 jaar. Zij was getrouwd geweest met ome Ad, een broer van de moeder van Peter. Een hartstikke lieve vrouw die heel erg gemist zal worden. Heel veel sterkte voor kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.
Vrijdag 8 februari eerst gewerkt op het sykehjem, daarna even naar Colinda die die dag haar opening had van de yogastudio, en daarna naar de frisør. Zij heeft me ook al iets meegegeven voor de påskebasar.


Dan nog wat boodschappen doen bij de Coop en daar een aantal collega's tegenkomen van het sykehjem. Daarna lekker naar huis en nog even geniet van het laatste stukje radio op Omroep Brabant: drie uurkes vooraf. Oftewel lekkere carnavalsmuziek.

Vrijdag heeft Jens Nygård foto's gemaakt van hier in de omgeving.





Op zaterdag thuis gewerkt, in de huishouding en voor VGBE, en geluisterd naar Dag Roosendaal. Zo konden we verschillende opnames horen van de ontvangst van de nieuwe Prins van Tullepetaonestad op het station, op het raadhuis etc. Leutig.
Jammer genoeg werd de optocht alleen maar uitgezonden op de kanalen van Ziggo, maar volgend jaar is er een livestream, jippie.
Ik heb brabantse worstenbroodjes gebakken, ze lukte niet helemaal, maar ze smaakte wel voortreffelijk.



Wij hadden hier tijdens de carnaval, de tullepetaonevlag uithangen,


en we kregen via Ingrid de Graaf de volgende foto's.



Nikki de Hond, Jeanne Nollen, Kitty de Kock, Annie de Jong, Hanneke Vos en Marijke Knappers
De foto genomen in het Raadhuis van Tullepetaonestad op 9 februari 2013.
 
 
 
Helmut de Graaf aan het werk als radioverslaggever voor het Raadhuis in Tullepetaonestad tijdens de optocht.
 
 
Zaterdagavond stond Magnus ineens aan de deur. Zijn tractor had het begeven en hij was vanaf de kerk naar hier gelopen. Hij heeft met onze telefoon zijn vader gebeld en die is hem komen ophalen. Ze hebben hier eerst koffie gedronken met een worstenbroodje en zijn daarna op huis aangegaan.

Wij hebben die avond een lekkere schrobbelaer gedronken op het carnaval.
 
Zondagochtend om 11.00 uur is eerst naar de kerk, waar we muziek en zang hadden van Jens, Jens en Johan. Daarna kaffe og kake en daarna årsmøte.
Daarna naar Kåsa, op bezoek bij Dennis waar we Mel en Nigel ook nog gezien hebben. En natuurlijk Quatro, de hond van Dennis. Een hartstikke lief en hyperactief beestje.
Na melk te hebben gekregen van Dennis zijn we weer op huis aan gereden.
 
Maandag 11 februari heb ik in het sykehjem gewerkt en om 16.30 uur was ik met Mel en Nigel in het huis van Marit Jordet. Het huis zou zeer geschikt zijn voor Mel en Nigel maar er is een restrictie wat honden betreft. Het ligt namelijk in een zone van een waterwingebied waardoor er eisen zijn aan wat er mag gebeuren. Ze zijn nog bij Anders Ellefsplass geweest maar de restrictie ligt vast. Heel jammer.
 
Dinsdag had ik vrij en heb ik voor VGBE gewerkt.
Ook heb ik lekker geskyped met Nienke, Jhon en Yore. Nienke heeft nog wat foto's opgestuurd.
 
Klaar voor de carnavalsoptocht in Maastricht

Zien jullie mij wel.....

Tijdens fruithapje

Na fruithapje

Lekker jong
Om kwart voor zeven 's-avonds heeft Inger mij opgehaald voor de bygdekvinnemøte bij Ann Helen in Kåsa. Daar kwam tevens Ragnhild Aashaug, de ordfører van Tolga Kommune. Zij kwam praten over de brief met op-en aanmerkingen die wij als vereniging hadden verstuurd. Dat handelde om de afvalcontainers, knippen van gras tot onderhoud van de omsorgboligen. Ze heeft een en ander uitgelegd en beloofd. We zullen zien en wachten maar af.
Ann Helen had voor lekkere belegde broodjes/boterhammen gezorgd en daarna nog voor wafels.
De bijbehorende loterij leverde voor mij twee mooie paarse waxinelichthoudertjes op en daarna was het tijd voor het afsluitende lied. Daarna naar huis waar ik nog even met Peter televisie heb gekeken.
 
Woensdag in Tolga gewerkt, wat gegeten en daarna naar het samfunnshus. Nu was ik een keertje met sjoelen de beste en wel met 103 punten.
 
Donderdag in Tolga gewerkt en daarna weer thuis aan de slag.
 
Vrijdag in een lichte sneeuwbui met veel wind om 06.45 uur vertrokken naar Tolga. Gewerkt tot 13.30 uur. Hierna tanden gepoetst en naar de jaarlijkse controle van de tandarts. Een klein gaatje en een stukje van een tand afgebroken, een nieuwe afspraak op 11 maart. Gaat weer geld kosten.
Daarna naar atelier Hvitsommerfugl waar Peter met Hein aan de koffie zat. Ook Remco was er en Tino zat te tekenen. Kari Gjelten was aan het praten met Daniëlle. Toen naar Tynset om boodschappen te doen.
 
En na de boodschappen op naar Malmplassen voor het avondwerk, vrijwillig dus. Theo en Yvonne hadden ons gevraagd om mee te helpen op de allereerste kro-kveld. Er werd pizza geserveerd en er was een quiz over Røros. Na de quiz was er leuke muziek en zang van Kalle, de plaatselijke jonge troubadour.
De fam. van Liere met Evelien Eversdijk ( even op bezoek vanuit Breda) , Fam. Driehaus en Henk waren aanwezig en een heleboel bekende en minder bekende Tolgingen (mensen uit Tolga).
Peter heeft Theo geholpen achter de bar en ik heb opgeruimd in de keuken terwijl Yvonne het eten maakte. Het was erg gezellig en voor herhaling vatbaar.
De volgende avond is op 22 maart en dan gaat de quiz over schaatsen, waarbij misschien erwtensoep met roggebrood wordt geserveerd. Grijp je kans zou ik zeggen en kom allemaal.
 
 
 
 Bij het naar huis rijden, vlak buiten Tolga,  staken er een moeder elg en een kalf de weg over. Wat een machtig mooi zicht was dat.
We waren tegen twee uur thuis en hebben toen eerst maar alle boodschappen uitgeladen en opgeruimd. Daarna naar bed, eventjes lezen en toen ging het licht letterlijk en figuurlijk uit voor mij. Het was een lange dag geweest.
 
Zaterdag om kwart over negen eruit, beetje stijf en stram, en dan is het lekker uitslapen als je er de laatste dagen om kwart over zes bent uitgegaan. Het zonnetje scheen en het was windstil. Na wat gegeten te hebben en wat huishoudelijke dingen te hebben gedaan, even geskyped met Femke die al haar examens van januari heeft gehaald. Gefeliciteerd en succes met het volgende gedeelte.
 
Daarna het vogelvoer aangevuld, de post gehaald en wat foto's gemaakt in het heerlijke zonnetje.
 









 

 
Daarna was het tijd om de langlaufski's en schoenen te voorschijn te halen. Na bijna twee jaar niet op die dingen te hebben gestaan was het toch wel even wennen. Met een rug die toch nog wat vermoeid was na de afgelopen dagen, een linkerpols die over een maand onder het mes gaat en met een conditie van nul. Maar niet gevallen, veel plezier gehad en genoten van het heerlijke zonnetje en de sneeuw.
 
 






 
 
Daarna tijd genomen om dit blog bij te werken en ondertussen geluisterd naar het schaatsen op de achtergrond. Ditmaal vanuit het Vikingskipett in Hamar.

 
 
 
 
 
 
 
 



 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten