maandag 4 februari 2013

Femundløpet 2013

Mac onder de deken.



Op donderdag 31 januari was het de beurt van de junioren om te starten in Røros en op vrijdag 1 februari gingen diegene die  600 km zouden gaan afleggen van start.
Wij hebben live naar fjell tv gekeken, op de computer , en hebben ze allemaal van start zien gaan. De eerste vertrok om 16.01 uur: Dag Broch genaamd.  Het was lekker druk in de Kjerkgata in Røros en we zagen Tove Klokkevold vol in beeld. Het was lekker weer daar en ze hebben zelfs de wave gedaan.

Op 2 februari was de start van de 400 km. Ook dit werd live uitgezonden. Mel Andrews ( startnummer 106) deed daar aan mee en zij vertrok om 11.06 uur met 8 honden. Colinda heeft foto's gemaakt en daar maak ik dankbaar gebruik van.

Mel doet de schoentjes aan terwijl Dennis de kop van de hond vasthoudt.

Mel aan het wachten op de start.


Mel in de Kjerkgata


Mel net vertrokken uit Røros.



Ergens onderweg.

De eerste 90 kilometer naar Tufsingdalen werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 12.2 km/uur waardoor ze om 18.28 uur daar aankwam. Ze heeft hier 5 uur en 4 minuten gerust, heeft een hond genaamd Harry achtergelaten,  en is om 23.32 uur vertrokken richting Drevsjø. Dit is een afstand van 60 kilometer en ze heeft hier 5 uur en 34 minuten over gedaan, een gemiddelde snelheid van 10.8 km/uur. Aankomst dus om 05.06 uur.



                        Onderstaande zwart-wit foto's zijn gemaakt door Alex photography.







               Op onderstaande foto is te zien hoe Mel vertrekt uit het checkpoint Drevsjø om 09.55 uur.



Daarna is het 73 kilometer naar Søvollen en deze afstand legt ze af in een tijd van zes uur en 9 minuten. Ze komt dus aan om 16.04 uur en heeft een gemiddelde snelheid gehad van 11.9 km/uur.
Een van de honden, Toivo genaamd, had problemen en die heeft ze uiteindelijk ook achter moeten laten. Met zes honden is ze vervolgens om 03.09 uur vertrokken uit Søvollen om om 07.50 uur in Tynset aan te komen. Daar is ze eigenlijk gelijk weer vertrokken ( 07.57 uur) om vervolgens om 10.31 uur aan te komen in Tolga. De laatste twee afstanden heeft ze een gemiddelde gehad van 12 en 9.4 km/uur.

                                                             Binnenkomst in Tolga






Dennis met Casper en Derby
Spock en Mac krijgen een beloning bij checkpoint Tolga

Vertrek uit checkpoint Tolga



Om 18.31 uur is Mel vertrokken voor de laatste etappe van 68 kilometer. Dit na de verplichte rustpauze van 8 uur. De verwachte aankomsttijd in Røros is 02.18 uur.

EN OM 01.11 UUR IS ZE AANGEKOMEN IN RØROS. WELL DONE MEL.

Ze heeft hier een gemiddelde snelheid gehad van 10.2 km/uur en heeft er 6 uur en 40 minuten over gedaan.


Peter en ik hebben vandaag, maandag 4 februari, als vrijwilliger gewerkt voor de Femundløpet.We moesten ons om 06.00 uur melden en kregen eerst alletwee een genser met het logo van de Femundløpet.
Femke heeft voor de Femundløpet artikelen vertaald van het noors naar het engels. Elke keer een aantal uren de wacht bij de computer. Ook zij heeft dus een genser verdiend en gekregen. Colinda heeft hem opgehaald in Røros en vandaag in Tolga bij mij afgegeven.
Peter stond buiten en moest samen met twee andere stro uitdelen en de teams naar de plaats wijzen.
Ik stond binnen in het restaurant en heb daar tesamen met o.a. Eleonie, bestellingen opgenomen, uitgedeeld en betalingen ontvangen. Het was zeer leuk om te doen.
Om 12.30 waren we beide klaar en zijn we nog even bij Mel gaan kijken en hebben haar succes gewenst met de laatste etappe.
Hieronder een paar foto's die Colinda heeft gemaakt.








 
Nigel
 
 
 
 

Ik, Sindre Riise en Eleonie
 
 


Peter
Afgelopen vrijdag kreeg de eerste junior die binnen kwam een maaltijd geserveerd door de burgermeester van Tolga. Het eten kwam van Malmplassen Gjestegård en beviel uitstekend.

Yvonne staat rechts op de foto.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten