zondag 22 april 2012

20, 21 en 22 april 2012

Vrijdag gewoon gewerkt maar ook gezorgd dat we 's-avonds lekker schapenvlees konden eten. We hebben vorig jaar elg en sau gekocht van Anja en Thomas. Hier heeft Femke twee jaar geleden gewerkt in de zomer. Zij zijn nu verhuisd naar Lønassen bij Tynset. Ik had hals fra villsau uit de vriezer gehaald en wist eerst niet hoe het klaar te maken. Heb het aangebraden en daarna lekker laten stoven in de oven. Het smaakte heel erg goed.

Zaterdagmorgen heb ik eerst overal gestofzuigd want met een hond en twee katten is dat geen overbodig iets. Ook heb ik nog zakelijke e-mail ingeboekt en alles weer klaargezet voor maandagmorgen. Om half drie zijn we naar Tolga gereden. Colinda was afgelopen woensdag jarig en had ons uitgenodigd om op zaterdag te komen eten bij hun. Na in Tolga te zijn aangekomen hebben we eerst de tank volgegooid en hebben we de auto op de parkeerplaats van Malmplassen weggezet. Daarna naar Matjo en Colinda gelopen, of liever gezegd overgestoken want zij wonen aan de overkant van Malmplassen. Na koffie, thee en kake zijn Colinda,Matjo, Balto, Peter en ik een eindje gaan lopen. Bij de waterval omhoog en dan een stukje verder. Bij een huis gekeken waar binnenkort een gedeelte van vrij komt en nog even gepraat met Kari, die toevallig net langs kwam gereden met de auto. Ook aangewezen naar welk huis we enkele maanden geleden hebben gekeken. Daarna terug gelopen en toen is Matjo begonnen met koken. We hebben heerlijk gegeten: lasagna , spagetti met een lekkere zalm/groentesaus en heerlijk ijs met slagroom na. Complimenten aan de kok.
Na nog een kop koffie en thee zijn we terug gereden naar huis. Het was nog licht en we zagen onderweg nog een vos de weg oversteken.
Nana,Sindre en Mickey waren blij ons weer te zien en we hebben nog even wat gelezen en tv gekeken. Hebben het treinongeluk bij Amsterdam ook meegekregen. Twee treinen op hetzelfde spoor en heel veel gewonden. Op zondag is er een mevrouw van 68 jaar overleden aan de gevolgen.

Zondag eerst even iets uitgeslapen en daarna zijn Peter,Nana en ik lekker een eind gaan lopen. De zon scheen en ook al was de temperatuur maar net boven nul, de gevoelstemperatuur lag veel hoger. We zijn een stukje de bomveg richting Narbuvoll opgelopen. Daarna omgekeerd en nog wat rondgelopen. Volgende keer proberen we weer iets verder te komen. Dat ging nu niet met de sneeuw. We zagen nog sporen van langlaufers die ons voor waren gegaan.















Thuisgekomen heb ik wat op het net gesurfd, Peter heeft wat gewerkt en 's-middags hebben we de isolatiedekens bij het huis weggehaald en te drogen gelegd. Het was heerlijk om buiten te zitten en te genieten van de stilte en van de zon. Alle beesten waren buiten en de kamerdeur stond lekker open.








Toen het wat kouder werd zijn we naar binnen gegaan en hebben we Luik-Bastenaken-Luik gekeken. Tevens heb ik appels geschild en appelmoes gemaakt. Femke heeft een lekkere pastaschotel gemaakt en daar hebben we lekker van genoten. Nu heb ik afgewassen en Peter heeft buiten nog een en ander opgeruimd.Vanavond nog wat lezen en dan zit het weekeinde er weer op.

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er vandaag (zondag) bij jullie beter uit als bij ons. Vieze regen en af en toe hagel.
    Wij waren winkelen in Rotterdam. Hebben nog wel buiten een ijsje gegeten. Maar zoals jullie daar buiten zitten op de foto, dat kan/kon bij ons in het natte kikkerlandje niet.
    Groetjes Rinus en Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Namens de kok: dankjewel voor het compliment. Ook jullie hebben weer prachtige foto's! Kan ook haast niet anders, met dat schitterende weer gisteren en de prachtige natuur hier. Tot vanavond!
    Hilsen Colinda

    BeantwoordenVerwijderen