vrijdag 24 juni 2011

Sankthansaften 23-06-2011




Gisteravond zijn we met de auto naar Bulimoen gereden. Dit ligt ongeveer 5 kilometer ten oosten van Øversjødalen. Hier hebben we de auto geparkeerd en hebben we de rugzakken met eten en drinken en sitteunderlag op onze rug gehesen en zijn naar beneden gelopen. Het einddoel was de Langsjøen Båthavn. Daar aangekomen zagen we dat er al een paar mensen waren en dat er al een stapel takken klaar lag om opgestookt te worden. Al snel kwamen er al meer mensen waarvan sommige net als ons de auto boven aan de weg hadden laten staan. Andere kwamen, ondanks het advies om het niet te doen, toch met de auto naar beneden gereden. Weer andere, zoals onze buurvrouw van Sagen met haar drie kinderen, kwamen met een bootje. Marie had de pech zonder benzine te zijn geraakt en had dus moeten roeien. Gelukkig konden andere haar helpen met wat benzine zodat de terugtocht wel met behulp van de moter kon worden afgelegd.







Maar eerst werd de houtstapel aangestoken mbv een beetje benzine. Daarna werden ook de eingangsgriller aangestoken. Er was zelfs iemand die een wat grotere grill bijhad. Gelukkig voor ons want wij hadden natuurlijk zoiets niet bij. Wij dachten immers dat we ons vlees net boven het vuur van de stapel takken moesten klaarmaken.







Ook hadden we drinken bij in de vorm van alcohol. Een fles "Schout van Huizen"(een soort schrobbelaer, gekregen van Dennis van Leur), Tolon-Tolon(chocolade cream), Amarula en een paar kleine flesjes schrobbelaer voor buurman Jan Pallin.In eerste instantie werkte het weer mee maar daarna kwam er een bui van een halfuur. Sommige hadden paraplu's bij, eentje zelfs een grote tuinparasol, en wij hebben gewoon de sitteunderlag boven ons hoofd gehouden. Daarna klaarde het op en hebben we nog een hyggelig kveld gehad. Alles opgeruimd en daarna weer naar boven gelopen. Jan was met de fiets en wij hebben zijn zware rugzak bij ons in de auto gelegd waarna hij op de fiets naar huis is gereden. Wij hebben de rugzak bij de postbussen achter gelaten zodat hij hem daar weer op kon pikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten