zondag 19 juni 2011

Een paar daagjes er tussenuit



Na donderdag tot 12 uur te hebben gewerkt zijn we in de auto gestapt om 7 uur rijden later te stoppen in het dorpje Lunde in Telemarken. We hadden daar een kamer gehuurd bij het Lunde Vandrerhjem wat vanaf 1 april van dit jaar gerund wordt door een nederlands echtpaar, Peter en Monique. Bij een lekker bakkie koffie wat gepraat en daarna nog een rondje door het dorp gelopen.










De volgende dag hadden we een afspraak met Amber Struijk van de kommune Nome.
Deze kommune bestaat uit drie dorpjes, Ulefoss, Lunde en Flabygd.Wij hebben daar een goed gesprek gehad. Daarna de omgeving verkend. We zijn naar Skien geweest en hebben daar in het winkelcentrum Hercules wat gegeten en gedronken. Op de terugweg de route langs het Nordsjø gereden. Ook zijn we naar de Vrangfoss sluizen gereden. Dit is een sluis van het Telemarkkanaal. De schepen worden daar in vijf etappes gesluisd. Een totaal hoogteverschil van 23 meter. Dit duurt 60 minuten. Jammer genoeg geen boot gezien maar wel foto's gemaakt.
Ook hebben we lekker op het terras koffie gedronken met hjemmelaget eplekake.
Daarna verder naar Lunde en Flabygd.
's-Avonds met Peter,Monique,Daan en Jelle(hun 9-jarige tweeling) naar uitzending gemist gekeken. De laatste aflevering van Nick en Simon in Amerika. Geinig om te zien. Daarna tot een uurtje of half een lekker gekletst over van alles en nog wat.
Zaterdagmorgen om 8 uur lekker ontbeten en toen weer terug richting Hedmark. Bij Oslo nog even langs Ikea om een grote fotolijst voor Femke te kopen. Gelijk daar maar gegeten. Tevens hebben we een paar schapenvachten gekocht om re gebruiken als situnderlag. In Trysil boodschappen gedaan en toen waren we om vijf uur weer terug thuis. Al met al een paar lange dagen maar wel heel leerzaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten