zondag 10 december 2023

Week 49, varkens naar de slacht , kerstmaaltijden en koud

Donderdag 7 december zijn de varkens naar de slacht gegaan. Peter en Femke hebben daarna al een groot gedeelte van de stal opgeruimd.





Vrijdag 8 december en ik begin met mails in- en uitboeken en de kippen verzorgen. Peter heeft de warmtelampen opgehangen.



Om half zeven rijden Peter en ik naar Dalsbygda voor de Kerstmaaltijd van Tine en Nortura.

Het is een hele mooie ruimte en er zijn denk ik ongeveer 100 mensen. We zitten aan tafel met mensen uit Vingelen en Hodalen en Tolga centrum. Drinken is voor eigen rekening maar het eten is gratis. We eten en praten en het is best gezellig. Daarna stappen wij als eerste op en rijden weer naar huis toe.

Zaterdag 9 december en we ruimen de stal wat verder op. Geen idee wanneer de nieuwe varkentjes komen.

's-Middags rijden Peter en ik eerst naar Tynset om boodschappen te doen en daarna naar Tolga om de verjaardagen van Ineke en Maan te vieren. Femke is ziek en is thuis gebleven. Tonny en Miranda zijn er ook en Linda komt met de kids en later komt ook André nog. We praten weer bij en worden verwend met allerlei lekkers. Daarna nog broodjes worst en dan is het weer tijd om naar huis te gaan.

Zondag 10 december en we hebben de Kerstmaaltijd in het Domus Café vanuit på lofte. Het smaakt weer voortreffelijk en het is erg gezellig. Daarna terug naar huis en verder genieten van een rustig weekeinde.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten