zondag 23 oktober 2022

Week 42, wintervoorraad krachtvoer en verjaardag Tygo. Flyr annuleert vluchten Yore en Carney.

Maandag 17 oktober haalt Peter drie zakken krachtvoer en haalt hij een speciale haak bij de buurman zodat hij de zakken goed op kan tillen en iets verder weg kan zetten. Daarna gebruiken we voor de 1e keer de gemonteerde stalen balk en de løpekatt . Het gaat goed en de eerste drie staan op hun plaats.

Dinsdag 18 oktober moet onze auto voor de eu-controle naar de garage. De afspraak is om 09.00 uur en Femke en ik rijden iets over 07.30 uur daar naartoe. Auto wordt goedgekeurd en daarna rijden we terug naar Tynset en doen we boodschappen. Ook weer naar Waagans en daar kopen we weer brood en koeken.

Bij de Kiwi


Bij de Coop

Woensdag 19 oktober en mijn vader zou vandaag 94 jaar zijn geworden. Peter haalt nog drie zakken krachtvoer en dan hebben we er zes.


Nog wat pallets opruimen en dan kunnen we er goed bij.

Peter en Femke zetten aan het einde van de middag de tractoraanhanger op de låve. Deze moet gerepareerd worden en hier kan hij van de winter gewoon blijven staan.Onze dikbillen worden al wat groter.


Donderdag 20 oktober en het ziet er weer mooi uit.


Onderstaande foto's zijn van Peter en zijn genomen vanaf ons terras aan de achterkant van ons huis.


Vrijdag 21 oktober. Het heeft flink gevroren vannacht, bij het wakker worden bijna -10 graden.

Peter gaat nog een zak krachtvoer halen. Dan zouden we er genoeg moeten hebben voor de winter.


Nu met palletdrager eraf

Zevende zak op de voorgrond op een pallet.

Die middag rijden Femke en ik naar Tynset. We doen boodschappen en gaan ook voer halen voor de honden en kattenbakvulling. Ook zakken voor de varkens en koeken bij Waagans.

Zaterdag 22 oktober 

Nu de tractoraanhanger boven staat kan Peter ook de achterplank halen bij Marit. Dan gaan ook de andere zijstukken en het voorstuk daar naartoe. Ik heb de zakken uitgezocht en weer emmers gemaakt voor de varkens. 

Die middag rijden we naar Røros om de verjaardag van Tygo te vieren. Hij is afgelopen maandag 14 jaar geworden. Bij Linda en Andre thuis zitten ze midden in een verbouwing nadat er een lekkage is geweest. Nu komt het goed uit dat Niels nu officieel in Røros woont in een mooi appartement. Andre werkt nu ook in Røros en verblijft daarom door de week ook daar.Niels staat op de foto.

Nico, Ineke en Ylva komen ook en we kunnen weer lekker bijkletsen.

Bij het thuiskomen zien we al wat Noorderlicht en dat is later die avond nog wat zichtbaar. 

Zondag 23 oktober en we slapen eerst wat uit. Daarna beesten verzorgen en eten. Dan de gewone klusjes in het huis doen en nog wat werken voor VGBE. Martin komt zijn ribbe ophalen en Katrin komt met Amund om geld op te halen voor Artsen zonder grenzen.

Dan lekker nog wat genieten van de zondag.

In de avond krijg ik een berichtje van Flyr dat ze de vluchten voor Yore en Carney hebben geannuleerd. Dat is erg balen, temeer omdat ik net alle treinkaartjes heb gekocht en die zijn niet te wijzigen. Femke gaat kijken voor andere vluchten, wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten