zondag 9 oktober 2022

Week 40, Femke weer terug van vakantie , Noorderlicht, elgvlees en varkensvlees

Maandag 3 oktober We hebben wat mist maar wel mooie foto's kunnen maken.



Negen op een rij en ik wil er ook tussen.

's-Middags spuit ik alle hekken schoon alsmede de waterbakken etc. Daarna zetten we ze weer terug op de låve.

Die avond haalt Peter Femke van de trein en kan ze vertellen over haar vakantie in Schotland.

Bij het uitlaten van de honden zien we het Noorderlicht maar we kunnen zelf geen foto's maken ervan. Hieronder foto's gemaakt door Guri Jortveit uit Hodalen.




Dinsdag 4 oktober


Woensdag 5 oktober

Donderdag 6 oktober en Femke is al vroeg weg. Ze heeft een afspraak bij de oogarts in Elverum en heeft de trein van iets over half negen.

Zonnetje boven Solheim.

Bij navraag bij Nortura in Tynset blijkt dat onze twee varkens die retour zouden komen afgelopen dinsdagavond daar zijn aangekomen. Dus rij ik naar Tynset om alles op te halen. Ondertussen hebben we ook elgvlees en elggehakt gekregen en Peter begint met snijden.
Als ik terug ben doen we alles van de elg vacumeren en in de vriezer.
Die avond beginnen we met het varkensvlees. Ribben, kam, koteletten en indrefilet het eerst. 

Vrijdag 7 oktober eerst naar Tynset en 's-middags gaan we verder met snijden en gehakt draaien. Totaal 50 kg gehakt verdeeld over 100 pakjes. Die avond alles vacumeren en in de diepvries. De skinke gaat in het zout en staat in de koude kamer hier in huis.

Zaterdag 8 oktober

Vandaag rijden we naar Tynset naar de landbruketsdag. We gaan met twee auto's. Femke koopt mooie en warme pantoffels en bij Anja en Thomas koopt ze een mooie schapenvacht. Ik doe mee met de tombola en win een paar sokken. We kijken rond bij de dieren en lopen wat rond.
Daarna eten we uiensoep bij de Alti, doen boodschappen en halen zakken bij de Coop. Daarna kopen we bij Waagans zakken brood voor de varkens. Dan terug naar huis.


Zondag 9 oktober



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten