zondag 9 april 2017

Week 14

De laatste paar dagen hebben we gezien dat onze mooie jonge haan, die zo op zijn vader lijkt, lastig wordt gevallen door zijn vader. Het was zo erg dat we hem en nog een haantje apart hebben gezet.
Hein is nu vandaag, maandag 3 april, hier om deze twee te slachten. Hij neemt er daarna eentje mee en de andere gebruiken we zelf om soep van te maken.

Dinsdag rijdt Femke naar Tynset om haar auto weg te brengen naar Holmen. Er dient een en ander aan gerepareerd te worden en ze krijgt een leuk leenautootje mee.

5 april


Woensdagavond gaan we voor de 1e keer in weken weer på lofte. We worden warm verwelkomd en ze zijn blij dat het weer wat beter gaat met mij.

Donderdag aan het einde van de middag merk ik dat ik meer had moeten rusten vandaag, ik ben te moe nu. We eten heerlijke soep van ons eigen haantje.

Vrijdagmorgen vinden we een dode kip in het hok. Gestorven van ouderdom. Nu hebben we nog onze oude haan met een witte en een bruine kip. Tevens hebben we de zwarte kippen nog en natuurlijk de laatste lichting bestaande uit 1 haantje en 5 kippen.

Femke en ik doen boodschappen in Tynset en nemen tevens dingen mee voor Palmzondag.

Zaterdag zijn we thuis en doen we van alles en niets.

Zondag 9 april is het Palmzondag en dan zijn Peter en ik tegen negenen in Fjelltun alwaar we vandaag koffie en taart verkopen.

Ann Helen levert kringle aan, Sissel een chocolade taart en Monica komt nog langs met een cocostaart.
Zelf hebben we allerlei klein gebak en chocolade.

Eerst alles maar versieren voor Pasen.






Om 10.00 uur openen we en tegen elven komen de eerste bezoekers.
Femke is dan ook al gearriveerd en die helpt heel de dag goed mee terwijl Peter eerst nog thuis aan het werk gaat. Erg fijn omdat ik dan gewoon rustig aan kan doen.
We hebben gekozen voor koffie met taart voor 50 kr, en dan mag je zoveel koffie/thee en taart als je wilt. Dat slaat goed aan en we krijgen te horen dat we te goedkoop zijn. Maar ja, alles is vrijwilligerswerk en we willen ons niet uit de markt prijzen.
Nico en Ineke komen gezellig langs alsook Linda, Andre en de kids. Al met komen er nogal wat mensen, in totaal 45 man, inclusief baby's. We hebben een winst van 1861 kr en dat is ruim 1000 kr meer dan vorig jaar.

Volgend jaar moeten we eraan denken om een bord aan de kant van de weg te zetten, zodat andere ook weten dat we open zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten