zondag 20 oktober 2024

Week 42, dktp-prik , bezoek neuroloog, kippenhok schoon

Maandag 14 oktober en aan het einde van de middag heeft Bil de slachtruimte weer schoongemaakt. Peter rijdt de tractor uit de garage en vult het gat op dat schuin voor het kippenhok is ontstaan. Tevens wat glad gemaakt. Daarna tractor in de slachtruimte en onze auto in de garage.


Om 21.00 uur heeft Peter een teamsmøte van het bestuur van de AP.

Dinsdag 15 oktober rijden Femke en ik naar Tolga alwaar wij een dktp-prik halen. Hier in Noorwegen wordt het aanbevolen om de vaccinatie voor kinkhoest elke tien jaar te halen. Aangezien die tesamen met de rest zit krijgen we ze allevier. Een twintig minuutjes wachten en dan weer op huis aan.

Vandaag hebben we een nieuwe trimfiets gekocht en Femke een elipsmachine. Hopelijk worden ze volgende week bezorgd. Kunnen we wat aan onze conditie gaan doen.

Woensdag 16 oktober en Peter heeft een møte in Tynset om 18.00 uur en daarom brengt Femke mij på lofte. Ik kan met Aina mee terug rijden en vanaf de brievenbus loop ik naar huis. 

Donderdag 17 oktober en we rijden met zijn allen naar Tynset waar Peter een afspraak heeft bij de neuroloog. Ik heb een vinterdress gekocht van zijn dochter en zijn vrouw heeft dat meegegeven naar Tynset. Het is een mooi zwart pak , maatje S, voor Yore.


Terwijl Peter bij de neuroloog is gaan Femke en ik naar de nieuwe eetgelegenheid: Cafe en Bar Tynset, die tegenover de kliniek zit. Femke tracteert op warme chocolademelk en taart en als Peter komt krijgt hij cappucino en ook een stuk taart. Hij wordt doorverwezen voor een mri en moet op 15 november terugkomen voor een vervolgonderzoek.

Daarna boodschappen doen en op de terugweg langs Daniëlle om gereedschap terug te brengen en brood op te halen.

Als we thuis zijn belt Ria op om te vertellen dat Wout erg achteruit gaat. Het is bijna niet te bevatten. Iets meer dan vier maanden geleden waren ze hier en nu is hij er zo slecht aan toe.

Later die dag krijgen we een telefoontje van Rinus die vertelt dat Wout is oeverleden. Zo triest.

Vrijdag 18 oktober en ik maak 's-middags het kippenhok schoon en Peter rijdt alles weg.

Weer helemaal schoon.

We krijgen een telefoontje van Rinus die vertelt dat de crematie a.s. woensdag zal plaatsvinden. We hadden gedacht dat het later zou zijn en hadden al gekeken voor vluchten etc. Maar dit gaat gewoon niet lukken. Niet qua tijd maar ook niet qua financiën. Heel jammer maar hopelijk kunnen we het online meemaken of later zien als het opgenomen kan worden. Nu wachten op de rouwkaart.

Zaterdag 19 oktober en mijn vader zou vandaag jarig zijn. Al weer 11 jaar geleden dat hij is overleden.

We maken de stal verder klaar om hopelijk binnenkort nieuwe varkentjes te mogen verwelkomen. Ook maken we het terras winterklaar, kussens opgeruimd en alles verder naar achteren verplaatst.

Femke heeft een lekkere cake gebakken.




Zondag 20 oktober en nadat Peter zich al niet erg lekker voelde ben ik nu aan de beurt. Warm en koud en een zere keel met hoofdpijn. We besluiten om niet naar Hodalen te gaan maar om lekker thuis te blijven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten