zondag 1 september 2024

Week 35

Dinsdag 27 augustus en Nico gaat verder met schilderen. Vandaag komt men ook de sceptictanks legen.


Heel ander gezicht nu.

Nico heeft ook de muren gerepareerd bij het kippenhok en die kunnen volgend jaar geschilderd worden aangezien het daar nu te vochtig voor gaat worden.

Vandaag heeft Peter om 16.30 uur een vergadering van de fiskeforeiningen die wordt gehouden bij de boothaven.

Woensdag 28 augustus en ik ga på lofte. 

Donderdag 28 augustus en Peter moet nog een zak krachtvoer halen.



Zaterdag 31 augustus en Nico legt samen met Peter de dakplaten op het kippenhok. Daar heeft de sneeuw en ijs gedeeltelijk het gaas uit elkaar gehaald wat we provisorisch hadden gemaakt zodat de kippen in ieder geval gewoon naar buiten konden zonder gevaar voor roofvogels. Nu komt er een extra ondersteuning en met dakplaten aan de rechterzijde.


Kippen weer naar buiten

Horrengaas aan de buitenkant.

Ze hebben ook bij beide ramen horrengaas gezet om de vogels buiten te houden. Vooral bij het kippenhok was het raam aan de bovenkant zo vol gepoept dat we het raam niet meer sluiten. Vogels komen toch wel maar in ieder geval niet meer langs de ramen.


Zondag 1 september en men komt de andere velden maaien.

Peter praat bij met Erik

's-Middags rijden Peter en ik naar Vingelen alwaar we op bezoek gaan bij Hein en Daniëlle. We zitten heerlijk buiten en lopen wat door de tuin. We krijgen wortelen mee en Peter mag de zaag lenen om te gebruiken als we een geslacht varken terug krijgen.

Daarna weer naar huis waar Femke bitterballen en kleine frikandelletjes heeft gebakken. Dan nog genieten van een rustige zondagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten