zondag 15 oktober 2023

Week 41, snacks ophalen in Idre en het eerste gedeelte van de wintervoorraad voor de varkens gehaald. Nieuwe bewoner in Kåsa.

Maandag 9 oktober  aan het einde van de middag rijden Peter en ik naar Tynset. Van elektroentrepenøren hebben we 1 pakje thuis gehad, een nieuw kacheltjes voor in de badkamer, maar de rest is afgegeven bij de Coop in Tolga. Dat zijn de lijsten voor de ledverlichting in de gang. Die zijn 2 meter lang en die krijgen we niet in de auto. Dus met open raam naar Nico en het daar afgegeven. Dan neemt Nico het de volgende keer wel mee naar ons.

Dinsdag 10 oktober rijden Peter en ik tegen kwart over negen naar Idre. Het is gelukkig veel beter weer dan toen er in april naar toe reden.  en Femke dierenarts, 9,5 kilo

Onderweg even stoppen voor wegwerkzaamheden

We zijn mooi op tijd en doen op ons gemak boodschappen bij de Ica. Nico en Ineke zijn er al en dan drinken we gezamenlijk koffie. We praten nog met een Nederlands stel dat een weekje op Idrefjell met vakantie is. Tegen enen komen Hetty en haar man er aan met de snacks en kunnen we gaan overladen.


Kijkje in de aanhangwagen

Daarna gaan Peter en ik nog even naar de Coop en dan terug naar huis alwaar we alles in de vriezer doen en de rest van de boodschappen worden ook opgeruimd.

Vandaag is Femke met Talia naar de dierenarts geweest voor de vaccinaties. Ze is ook gewogen, 9.5 kilo alweer.

Woensdag 11 oktober en Peter heeft een afspraak bij de fysio. Daarna neemt hij gelijk 3 zakken krachtvoer voor de varkens mee.

Al de sneeuw weer verdwenen.

3 zakken krachtvoer, 1e gedeelte van de wintervoorraad



Deze drie staan al binnen.

Lekker aan het eten.

Linda komt met de camper om haar winterbanden eronder te leggen. Jammer genoeg krijgen ze de zomerbanden er niet vanaf en moet ze de banden weer inladen en naar een garage toe.

We gaan niet på lofte.

Donderdag 12 oktober 

Weer wat sneeuw.

Tussen de middag gaan we Talia uitlaten en dan zien we een grote elg op het schuine veld staan.





Tegen half twee rijden we naar de Fias in Tolga en brengen we weer een en ander weg. Plastic, papier en oud ijzer. Daarna rijden we naar Tynset en bij de Coop staat weer zoveel brood dat we Hein opbellen om te vragen of hij wil hebben. We brengen twee zakken naar Vingelen voor de buurman van Hein die paarden heeft. Ik bel ook nar Stig en daar leveren we ook twee zakken af voor de schapen. En dan weer naar huis. Ze hebben tussen Hodalen en ons nu sneeuwpaaltjes staan en er liggen er veel op de grond waar er al eentje in de grond staat. Foutje van de machine waarschijnlijk. We hebben bij de Felleskjøpet gezien dat ze kr. 54 per stuk zijn en we kunnen er nu elf gewoon oprapen. Mooi meegenomen dus.

Vrijdag 13 oktober en ik heb om 11.30 uur een afspraak bij de kapper. Op de terugweg nog een paaltje opgepikt.

De vlag hangt uit bij Mats en Jeanette en navraag leert dat Jeanette afgelopen zondag 8 oktober is bevallen van een zoontje dat ze Edvin hebben genoemd.

Zaterdag 14 oktober is het dødsboauksjon  van Kai Trana in Øversjødalen. We gaan kijken maar er is zoveel troep dat we besluiten om naar de loppemarkedet in Os gaan. Daar is het erg druk. We vinden iets voor Kerst en kopen ook een fiets voor Yore. Was wel kr. 300.



We willen eigenlijk wat eten en drinken daar maar er gewoon geen plaats. Dus terug naar huis en daar wat eten. Daarna opgeruimd en gepoetst. 

Zondag 15 oktober

Talia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten