zondag 24 september 2023

Week 38 , halletje geverfd , 2 verjaardagen en Mandelpotetfestival

Maandag 18 september gaan Peter en ik tegen de avond naar Tynset voor de LHL møte. Ingrid Gardseth komt praten over ernæring en daarna is het koffie met kake en loddsalg. Het is interessant en we leren weer een en ander.

Dinsdag 19 september en Nico komt ons halletje schilderen en een nieuwe lamp daar ophangen. Zelf bak ik 's-avonds een cake voor morgen en daarna bel ik met Astrid over onze trouwdag van volgend jaar.

Woensdag 20 september en Peter moet naar de fysio en ikzelf moet voor mijn cpap controle naar Tynset. Peter gaat met de auto van Femke en wij gaan samen met Talia in onze auto. Het gaat prima en ik hoef over twee jaar pas weer terug te komen.


's-Avonds på lofte (restaurant nog steeds) en daar neem ik de cake voor mee. Jan heeft wafels mee. Daar horen we dat afgelopen zondag Egil, de man van Elna, is gestorven op een leeftijd van 87 jaar. 

Donderdag 21 september 



Daniëlle is vandaag jarig en daarom rijden we 's-middags naar Vingelsåsen.




Het is druk maar gezellig en heel goed verzorgd.

Vrijdagochtend heeft Peter een onlinemøte  i.v.m. de Afrikaanse varkenspest die op dit moment in Zuid Zweden is.

Zaterdag 23 september 

Peter en ik gaan eerst naar het Mandel Potetfestival in Alvdal. Daar lopen we rond en kijken ook in de stal bij de paarden en de andere stal met koeien en geiten.












We kopen natuurlijk ook aardappelen en gaan naar de Felleskjøpet aldaar. Dan naar Tolga waar we onderweg van Tynset , waar we nog wat boodschappen hebben gedaan en zakken gehaald , naar Tolga geiten op de weg tegenkomen.





Daarna naar Nico en Ineke. Nico is vandaag jarig en zowel Pascal (overgekomen vanuit Amerika) als Tonny en Miranda zijn er. Maan is er ook. Alleen Ylva ontbreekt want die studeert nu in Seoul. Femke komt ook met Talia en die wordt buiten geknuffeld door Miranda en Maan. Dan terug in de auto alwaar ze rustig in de bench gaat liggen. Iets over vijven gaat Femke naar huis en wij blijven nog en genieten van een heerlijke erwtensoep. Daarna nemen wij ook afscheid en wensen Pascal een goede reis terug naar Amerika.


Tonny, Ineke, Pascal en Nico

Zondag 24 september en het is heerlijk weer.

Peter rijdt de tractoraanhanger naar boven zodat die binnen staat voor de winter.


Daar komt hij aan.

Dan gaat hij ons pad repareren en drinken we buiten koffie. Dan komen Martin en Randi hun ribbe ophalen en nemen ook nog elggehakt mee.

Daarna lekker buiten eten en Mickey speelt met de bal van Talia.





Daarna komen Bobo en Anette, hun dochter, en de broer van Bobo met zijn vrouw en zoon, ook de ribbe en de kam halen en de zoon neemt ook nog elgvlees mee. Ook nog wat eieren verkocht. 

Daarna komt Linda langs om haar nieuwe camper te laten zien. Hartstikke mooi ding zeg. Ze heeft daar de winterbanden van bij en die leggen zij en Peter op de låve. 


We zitten nog even buiten en ze begroet Talia. Dan gaan we naar binnen waar Linda haar Thaimat opeet en wij een loempia waar Linda ook nog van kan proeven. Daarna gaat ze weer op huis aan en is het weekeinde weer voorbij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten