woensdag 6 februari 2019

Even schrikken

Dinsdag 5 februari gaat Femke al vroeg naar Tolga om daar de trein te nemen naar Oslo. Ze wil haar ogen na laten kijken om te zien of er iets aan gedaan kan worden zodat ze geen bril of lenzen meer hoeft te gebruiken.
Om een uur of drie krijgen we een telefoontje van haar omdat ze iets hebben gezien in haar rechteroog. Ze wordt gelijk door gestuurd naar het Ulleval ziekenhuis omdat hat kan zijn dat haar netvlies aan het loslaten is. Schrikken dus.
In het ziekenhuis wordt ze opgewacht en krijgt ze een polsbandje. Verder hoort ze niet veel alleen dat ze moet wachten tot dat de dokter haar kan onderzoeken. Een hele tijd later is de dokter geweest en heeft ze een kamer toegewezen gekregen in het ziekenhuis. Morgen komt er een oogchirurg en dan hoort ze meer.

Woensdagmorgen krijgt ze al vroeg druppels in haar ogen om de pupillen groter te maken. Maae dan duurt het nog een tijd voor de chirurg haar onderzoekt. Gelukkig is het niet het netvlies dat loslaat maar zit er een oneffenheid op het netvlies. Dit zit er waarschijnlijk al heel lang en er hoeft niets aan gedaan te worden. Wat een opluchting.

Zodoende is ze woensdagavond tegen half acht in Tolga alwaar ze de auto neemt om naar Kåsa te rijden. Wij zijn dan ook net thuis van på loft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten