zondag 5 november 2017

Peter 60 jaar, naar de film en verjaardagsfeest voor Peter

Woensdag 1 november is Peter jarig en bereikt hij de respectabele leeftijd van 60 jaar.

Nienke, Jhon en Carney skypen om (o)pa Peter te feliciteren en we praten weer even bij.

Die middag gaan Peter en ik voor een griepprik nar de dokter in Tolga en daarna rijden we verder naar Tynset. Femke had die ochtend een bijeenkomst in Tolga en zij gaat daarna ook naar Tynset. Daar parkeert zij haar auto achter bij de Coop en stapt ze bij ons in waarna we o.a. naar de Felleskjøpet gaan en daan terug naar de Domus.
Daar drinken we wat met wat lekkers erbij, Peter is niet voor niets jarig.
Na het boodschappen doen laden we beide auto's vol met groenten, fuit en brood voor de varkens en daarna rijden we terug naar Kåsa.

Peter en ik gaan die avond på lofte en daar krijgt Peter een mooie bos rode rozen en wordt er gezongen voor hem.


Peter en Astrid en Ria en Wout hebben een leuke kaart gestuurd en nadat Bert gebeld heeft uit Frankrijk heeft hij ook Astrid nog aan de telefoon.


Zaterdag 4 november gaan Femke en Peter naar Fjelltun om aldaar alvast een en ander klaar te zetten voor het feestje van morgen. Ze nemen alvast drinken etc mee zodat we dat morgen niet hoeven te doen.

Die middag rijden Peter,Femke en ik tegen drieën naar Tynset na eerst in Tolga een pakje van Ektamat opgehaald te hebben. We halen nog wat bij de Felleskjøpet en ook koop ik bij de Nille een leuke stoffen adventskalender. We zetten de auto bij het station en lopen daarna naar Het Kebab House alwaar we afgesproken hebben met Nico en Ineke. Die komen even later ook aan, uitgerust en bruin na hun vakantie. We eten lekker met zijn vijven en daarna lopen we samen met Ineke richting de bioscoop. Als we binnen zijn komen ook Jildou, Eli en Anne en Linda en kunnen we met zijn negenen de zaal in om : A Bad Moms Christmas te gaan bekijken. De zaal zit helemaal vol met vrouwen en meisjes en naast onze drie heren zijn er nog twee jongens aanwezig.



We l genieten van de film. Verstand op nul en lachen maar.

Daarna rijden we weer terug naar huis en hebben nog een paar rustige uurtjes.

Zondag 5 november verzorgen we eerst alle beesten en daarna rijden Peter en ik naar Fjelltun om daar de kachel alvast op te stoken, te versieren enz. Daarna naar huis om wat te eten en dan komen Ann Helen en Ola nog wat posters ophalen voor het Kerstdiner van 10 december as. Zij hebben tevens een prachtige orchidee bij voor Peter.


Tegen enen rijden we met zijn drieën naar Fjelltun en dan is het wachten op de gasten. Eerst de boel nog verder opstoken en zorgen dat alles klaar staat.











Natuurlijk moesten we even poseren voor de foto.

Eenzame auto op de parkeerplaats


De eerste gasten zijn Linda, Andre en de kids die een prachtige taart bij hebben die Andre heeft gemaakt voor Peter.


Hij heeft ook gevulde koeken gemaakt en aangevuld met onze chocoladetaart en nog wat andere dingetjes hebben we weer heel wat lekkers vanmiddag.


Als de meeste gasten er zijn gaat Peter de taart aansnijden en kan het feest beginnen.






Andrea,Henk en Nico

Iedereen die we hebben uitgenodigd is aanwezig, behalve Dennis die op dit moment in Nederland is.
In totaal zijn we met 24 man en het is erg gezellig.

Het sneeuwt met volle teugen en alle auto's komen onder een dikke laag te liggen.

Wij eten verschillende soepen met brood en dan is het alweer tijd voor de gasten om op huis aan te gaan. Ondertussen heeft , naar later blijkt Rune Wolen, op het parkeerterrein wat sneeuw opgeruimd.
Hierdoor kan iedereen wat beter de weg op komen en voorzichtig naar huis rijden.

Wij ruimen nog wat op en dan gaan ook wij op huis aan. Ons weggetje is nog niet schoon gemakt maar we komen gelukkig goed thuis aan.

Peter is verwend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten