donderdag 10 augustus 2017

Nederland

Donderdag 3 augustus reizen we weer vroeg naar Røros om aldaar het vliegtuig te nemen naar Gardermoen. Femke rijdt daarna naar Tolga om bij het Sykehjem te gaan werken.
Aangekomen op Gardermoen is het wachten op de vlucht naar Schiphol.





De vlucht verloopt voorspoedig en daarna halen we onze huurauto op, een citroën cactus en even later zijn we op weg naar Maastricht. Onderweg stoppen we bij La Place en genieten we van frites met sate.



Natuurlijk gaat het fout in Maastricht. Jhon had nog zo gezegd waar op te letten maar toch rijden we de tunnel in. Geen nood, na de tunnel de A2 af en dan richting Nienke en Jhon.
We worden warm onthaald en genieten met volle teugen van elkaar.

Lekker spelen
Na het eten rijden Peter en ik naar ons (stam) hotel ( Hotel-Appartementen De Bloeiende Berg te Schweiberg) alwaar we dezelfde kamer krijgen als het afgelopen jaar.We genieten nog van een biertje op het terras en gaan daarna moe maar tevreden ons bedje in.

Vrijdag 4 augustus rijden we na het ontbijt weer naar Maastricht waar we eerst een lekkere kop koffie drinken en spelen met Yore en Carney. Daarna lopen we naar de AH die geheel vernieuwd is.







Na wat boodschappen te hebben gedaan gaan we thuis wat eten en daarna gaan we de eendjes eten geven.





Op de terugweg lopen we langs Miranda en Mark en daar helpen Yore en Carney tesamen met Maddy even mee met de ramen te lappen.







Dan weer op huis aan waar we lekker eten en daarna helpen we mee om de kids in bed te leggen. Ik mag voorlezen en dat is altijd leuk.
Die avond zijn we rond 22.00 uur in het hotel en kijken we nog wat televisie.

Zaterdag 5 augustus regent het pijpenstelen maar we hebben afgesproken om naar Gaia Zoo in Kerkrade te gaan, de kaartjes zijn al gekocht en dus gaan we ervoor.

Peter en ik rijden er met de auto naar toe en Nienke, Jhon en de kids gaan met de Valys. Wij zijn er het eerste omdat de Valys eerst met een gewone taxi kwam i.p.v. met een rolstoeltaxi.







We gaan dus alvast naar binnen en vinden een plekje onder een groot afdak waar we een kop koffie nemen en de komst van de andere afwachten. We komen aan de praat met een fotograaf en om zijn naam niet te vergeten neem ik een foto van zijn ipad.  Dirk Vernemmen heet hij dus.


Even later horen we bekende stemmen en dan zijn we compleet. Het regent nog een beetje maar even later is het droog en komt zelfs het zonnetje erdoor.




Opa met Yore











Opa met Carney





























Natuurlijk moet er ook gespeeld worden.

Even een dutje




































Als het weer gaat regenen zijn we net bij een eetgelegenheid en nemen we alvast ons avondeten.
Zoals te zien op de foto heeft Yore net heerlijk gespeeld en zit hij nu lekker te eten.




Daarna gaan we op ons gemak naar de uitgang waar we nog wat koeien tegenkomen.


Daarna nog even wachten op de Valys, en die kan ook nog langs twee verschillende kanten komen.



Nienke en Carney rijden achterin de taxi en








Jhon en Yore gaan langs de zijkant.Wij zwaaien ze uit en gaan dan zelf met de auto terug naar het hotel. Daar nemen we nog een ijsje op het terras en daarna nog een lekker biertje.

Het was een heerlijke dag.



Zondag vieren we de verjaardag  van Yore  met opa Henk en Miranda,Mark Milou en Maddy.
We zitten lekker in de tuin en genieten van het weer.

We kijken nog naar het dames voetbal en op de terugweg stoppen we bij Hoeve Helena om aldaar een ijsje te kopen. We zitten lekker onder een grote boom en praten met een echtpaar dat twee berners bij zich heeft.


Vanuit de hotelkamer


Maandag gaan we Maastricht in en lopen we wat rond.





Boekje gekocht door Nienke en voorgelezen door oma
Daarna nog lekker naar buiten om wat te spelen.





















Natuurlijk willen de jongens even in de huurauto zitten.





Wij rijden weer naar het hotel en moeten onderweg stoppen om de fanfare door te laten.









Dinsdag 8 augustus houden we het lekker rustig, spelen met de kleinkinderen en wat boodschappen doen. Zomaar een rustig dagje.

Woensdag 9 augustus is Yore jarig en dat is het feest in huize Miesen.Er zijn volop cadeautjes en ook een paar kaartjes. We hebben ook voor Carney wat bij want met zijn verjaardag waren we in Noorwegen.





















Als alles is uitgepakt gaan Peter en ik met Carney nog even wat boodschappen doen en daarna nog wat spelen.








Als we terugkomen is Yore lekker met de lego aan het spelen.


Opa met Carney


Om de verjaardag goed af te sluiten gaan we lekker uit eten.




Yore aan het spelen
Daarna terug naar huis, nog wat spelen en dan is het tijd om naar bed te gaan voor de kids. Ik lees nog wat voor en neem dan afscheid van Yore en Carney.
Daarna drinken we nog wat met Nienke en Jhon en dan is het al weer tijd om afscheid te nemen.
Het doet altijd pijn maar we weten dat ze het goed doen daar met zijn viertjes.

In het hotel pak ik de boel weer in en na nog wat televisie gekeken te hebben duiken we ons bed in.

Donderdag 10 augustus gaan we na het ontbijt weer op Schiphol aan. We komen mooi op tijd aan, leveren de auto in, geven de bagage af en dan op naar de gate.


Vanuit het vliegtuig




Op Gardermoen weer de bagage ophalen, inleveren bij Wideroe en dan naar de gate.
Er zitten al wat mensen maar de balie is verlaten. Even later staat de vlucht naar Røros niet meer op het bord en dan blijkt dat hij is geannuleerd. Samen met de anderen gaan we naar een andere balie en daar krijgen we te horen dat er een bus ingezet zal worden. Rob Veldhuis uit Røros die ook met de vlucht mee zou gaan vertelt dat hij dat al een keertje heeft meegemaakt en dat we dan naar alle waarschijnlijkheid pas rond 21.00 uur zullen vertrekken. Rekening houdend met de verplichte rustpauze zullen we dan waarschijnlijk pas rond 04.00 uur in Rros zijn. Daarop besluiten hij,, alsook twee andere Nederlanders uit Os en wij om onze bagage te gaan halen en met de trein te gaan. Als we net onze bagage hebben en we een treinkaartje willen kopen, gaat het alarm en moet iedereen naar buiten. Daar staan we dan, geen treinkaartje kunnen kopen uit de automaat, de app doet het nu niet en de trein kan elk moment komen. Gelukkig kunnen we na tien minuten naar binnen en dan met de trap naar het perron toe. Vlug de trein in en een kaartje gekocht bij de conducteur. Weliswaar alleen maar tot Hamar maar dat zien we dan wel.
In Hamar de trein richting Røros in en daar een zitplaats uitgekozen. Kaartje bij de conducteur gekocht en gelukkig had niemand anders een kaartje voor onze stoelnummers zodat we heel de reis daar konden blijven zitten.

Om 23.17 uur waren we in Tolga en daar stond Femke ons al op te wachten. Zij was dus eerder op de avond in Tolga toen ze hoorde dat de vlucht geannuleerd was. Daarop is ze terug naar huis gereden en toen weer naar Tolga om ons op te halen.


Later die week een claim ingediend bij Wideroe en zodoende hebben we ieder €250,00 gekregen en onze treinkaartjes zijn vergoed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten