zondag 13 augustus 2017

Gouden Bruiloft van Jan en Inger in Savalen

Zaterdag 12 augustus zijn we uitgenodigd om de Gouden Bruiloft van Inger en Jan mee te vieren.
Dat vindt plaats in Savalen in het hotel aldaar. Het begint om 16.00 uur en we hebben een kamer geboekt zodat we 's-nachts niet terug hoeven te rijden.



Uitzicht vanuit onze kamer




Als we aankomen lopen we het bruidspaar tegen het lijf dat net met Vilveig, hun jongste kleindochter, op weg is naar de Julenis. We horen dat het de bedoeling is om elkaar om 16.30 uur bij de trap te zien en dat we dan gezamenlijk de feestzaal ingaan.
Wij melden ons daarna bij de balie en krijgen ons kamernummer en de sleutelkaart. We trekken onze feestkleding aan en mengen ons daarna tussen de andere gasten van het hotel. Al snel zien we een aantal bekenden uit Kåsa en Øversjødalen en Tolga en kunnen we even bijpraten.
Al met al is het al tegen vijven als we naar boven gaan, een drankje aangeboden krijgen en aan tafel kunnen. Er staan naambordjes bij de plaatsen en zodoende weet iedereen waar ze kunnen gaan zitten.
Wij komen te samen met Kari Grete en Anne Lise en Kai te zitten, we hebben zodoende genoeg aanspraak.
Inger en Jan stellen iedereen voor en dan is het de bedoeling dat je gaat staan zodat de anderen weten over wie het gaat. Daarna horen we dat het menu exact hetzelfde is als het menu van 50 jaar geleden en dan komt het eerste gerecht op tafel. Tussen de gerechten door wordt er gezongen en gespeeched en dan komen de twee bruidsmeisjes van vijftig jaar geleden aanzetten. Ze hebben natuurlijk niet de jurken van toen aan, maar wel in een iets grotere maat. Ze strooien bloemblaadjes en lopen zo naar Jan en Inger toe.


Na het eten worden we verzocht om naar de lobby van het hotel of ergens anders naar toe te gaan zodat ze de tafels kunnen afruimen en alles klaar kunnen zetten voor de koffie en de taarten.
Wij gaan samen met wat andere in de lobby zitten en nemen daar alvast wat thee en koffie.
Na ruim anderhalf uur is dan eindelijk alles klaar en krijgen we koffie, gebak, cognac en een likeurtje.
Tegen half twaalf verhuizen we naar beneden waar wat muziek gespeeld wordt en waar ook andere hotelgasten zitten. Hier blijkt dat drinken voor eigen rekening is en dat hebben we eigenlijk nog nooit zo meegemaakt. Iets na twaalven gaan wij naar bed en we zijn zeker niet de eerste die het feest verlaten. We lezen nog wat en gaan dan lekker slapen.

De volgende morgen zijn we vroeg op en zodoende zijn we om kwart voor acht al in het zwembad van het hotel. We zijn met zijn tweeën en na een halfuurtje komt er nog een mevrouw. Om negen uur gaan we ontbijten en praten we met diverse mensen nog na over het feestje. Daarna bedanken we Jan en Inger voor alles en rijden we terug naar Kåsa.


Nog een laatste blik
Thuis aangekomen genieten we nog van een lekkere zondag met goed weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten