zondag 7 mei 2017

Zaterdag 6 mei en zondag 7 mei

Zaterdag 6 mei is het , na een hele week met een heerlijk zonnetje , bewolkt maar het is nog steeds heerlijk weer om buiten te zijn.
's-Ochtends verzorgen we de beesten , sorteren we de zakken van de Coop , brengen de zakken met zaagsel naar binnen en daarna kan ook de big bag met 600 kg krachtvoer voor de varkens naar de låven. Magnus komt langs om de palletwagen te brengen. Nu kunnen we weer zelf de spullen die op pallets staan op de låven verplaatsen. We eten lekker buiten en genieten van een lekkere zaterdag.

Die middag gaan we het drivhus (broeikas) slopen. We hebben het de afgelopen jaren niet echt gebruikt en het is ook niet meer in de beste staat.

Voor de sloop


Het dak is eraf

Aan spijkers geen gebrek

Fotomomentje

Gebruik van de tractor

Alles vol met lange spijkers
Om alle stijve spieren en ruggen even wat rust te gunnen lopen we naar de brug toe met Beer.

Het water is aan het stijgen


Uitzicht


Genieten van het zonnetje en het uitzicht





Daarna ruimen we het gereedschap op en halen hier en daar nog wat spijkers en stukjes plasticglas uit het gras.




Daarna even rollebollen met Beer









Een groot gedeelte van het niet meer te gebruiken hout hebben we gelijk opgestookt tesamen met een groot aantal dozen en papier wat we hadden opgespaard de laatste maanden.

Die avond gaan we lekker onder de douche en gunnen we onze stijve lichamen wat rust.

Vandaag is ook de dag dat onze Nana drie jaar geleden is gestorven.

Nana als puppie
Een van de laatste foto's van onze Nana


Zondag slapen we eerst wat uit en dan lopen we met Beer en worden alle beesten weer verzorgd. We ontbijten op ons gemak en gaan dan beneden nog wat afmaken en voorbereiden voor morgen.

De rest van de dag lezen we wat, kijken wat televisie en genieten we gewoon van een heerlijke rustdag. Buiten is het guur en er dwarrelen wat kleine sneeuwvlokjes naar beneden. Even later schijnt de zon weer.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten