zondag 3 november 2013

Week 44

Maandag en dinsdag kwamen Dennis en Floor hier naartoe om de grillplaats verder in orde te maken en om stellingen te bouwen in de garage.

Tafels op de hoeken en een vogelhuisje erbij.De boot van Hein en Daniëlle moest even naar buiten


De nieuwe stellingen zijn zelfs geheel ingeruimd.

De boot mag terug in de garage
De hondentrailer staat nu naast de boot.

Het restafval wordt opgestookt.
Woensdag is Floor nog terug gekomen om de boomstammen te ontdoen van de schors en om ze mooi glad te maken. Hij moest daar echter abrupt mee stoppen toen bleek dat Quattro was aangereden terwijl hij voor de stepfiets van Dennis liep. Het gebeurde terwijl Dennis via de weg op weg was naar ons en net voor hij de afslag naar ons huis zou nemen. Oscar en Edith Holøyen zaten in de auto en hadden eerst niet in de gaten wat er nu eigenlijk gebeurde. Quattro zat onder het bloed en jankte van de pijn. Wij konden het bij ons horen. Dennis en Femke zijn samen met Quattro in onze auto (Marjan was met de audi naar Tynset) naar de dierenarts in Røros gereden en daar zijn foto's gemaakt van zijn voorpoot. Die was dus gebroken en na gezet te zijn is hij in de gips gezet en moet hij geopereerd worden. Het bloed kwam dus omdat hij op zijn tong had gebeten.

Donderdag zijn Floor en Marjan met Quattro naar de dierenarts in Stjørdal gereden om hem te laten opereren. Het was een mooie breuk en alles is gelukkig goed gegaan.
Peter en ik zijn rond de middag naar Idre gereden om wat boodschappen te doen. De bedoeling was eerst om eerder te gaan maar het begon te sneeuwen en zodoende werd het iets later.
In Noorwegen ging het goed maar in Zweden was het iets kouder en gladder. Gelukkig is alles goed gegaan en tegen half zes waren we weer thuis.

Vrijdag 1 november 2013: Peter is jarig en is nu 56 jaar
Hij heeft een smoothiemaker gekregen van Femke en van mij een extra knuffel. Tevens waren er heel veel felicitaties via facebook ,e-mail en telefoon. Ook waren er kaarten uit Nederland. Hartstikke leuk allemaal.
's-Middags kwam Dennis en moest Peter mee naar buiten om dat daar zijn verjaardagscadeau stond.

Een hele mooie grill gemaakt door Dennis.

's-Avonds kwamen Dennis en Floor op visite, Marjan was thuisgebleven om op Quattro te passen. We hebben een heerlijk rustige en gezellige avond gehad. Peter kreeg nog marshmallows en tulpenbollen.
We hadden besloten om de rest van de kennissen later dit jaar uit te nodigen. Dit aangezien Peter nog geen 100% is. Komt dus nog een vervolg op.

Zaterdag is Marjan nog op verjaardagsvisite geweest en heeft Floor de boomstammen nog verder glad gemaakt. Verder lekker rustig aan gedaan en een eindje met Nana wezen wandelen.

Zondag tegen elf uur naar Dennis gegaan om koffie te drinken en te genieten van een paar oliebollen. Marjan had ze gebakken en ze smaakte heerlijk. Ook de gebreide kerstballen bewonderd die ze afgelopen weken heeft gemaakt. Een beetje vervroegde Kerst en Oudjaar dus. Daarna afscheid genomen van Marjan en Floor die morgen weer naar Nederland vertrekken en daarna zijn we naar Røros gereden.
Femke is weer naar Oslo vertrokken voor de laatste weken studie aldaar.
Daarna terug naar huis alwaar het langzaam weer wit begint te worden.

1 opmerking:

 1. Hoi allemaal,

  Leuke grilplaats zo!
  Nodigt uit om een keer plaats te nemen!!

  Groetjes,
  Astrid Peter en de rest

  BeantwoordenVerwijderen