zondag 3 juni 2012

Weekeinde 2 en 3 juni 2012

Zaterdag 2 juni is Nienke 26 jaar geworden. We hebben haar natuurlijk gebeld en haar gefeliciteerd. Ook hadden we een kaart gestuurd via Greetz.nl en op facebook onze wensen achter gelaten.
Het gaat goed met haar en gelukkig ook met de kleine en met Jhon.

Jhon en Nienke juli 2011

Zondag 3 juni werden we wakker en was de wereld weer wit. Jawel het had weer gesneeuwd. Gelukkig verdween het ook weer snel.
's-Middags zijn we samen met Matjo,Colinda en Loreena naar een aantal huizen hier in Øversjødalen gaan kijken. Eerst naar Jordmoen, het gele huis naast de kerk. Dit huis is mooi opgeknapt en je kunt er zo in. Het heeft een zitkamer, een eetkamer, een keuken en een klein slaapkamertje op de begane grond. Tevens een wc die bereikbaar is via de slaapkamer. Via een nieuwe trap, die gesitueerd is in een grote hal, kom je op de 1e verdieping. Hier twee hele grote slaapkamers, een badkamer en een grote overloop.
Als je wilt kun je de fjøs erbij huren. Ook is het bespreekbaar om een stuk land bij te huren.

Daarna zijn we naar het huis van de ouders van Iren gereden. Haar ouders zijn met kerst 2010 verhuisd naar het sykehjem in Tolga. Iren en haar zus moeten het nu gaan leeghalen en er komen oa nieuwe ramen in op de 1e verdieping. Deze stonden al klaar in de kamer.
Via een hal kom je in de gang en de keuken. Deze heeft de typische schuine kastjes en is vierkant van vorm. Daarnaast een ruimte om bv. een eettafel te plaatsen. Daarna een vierkante zitkamer. Beneden bevindt zich ook het toilet. Via de trap naar boven waar  drie ongeveer evengrote slaapkamers zijn. Tevens een kleiner kamertje. De douche was gesitueerd in de gang met een gordijn ervoor en daar was ook een wastafel. Iren vertelde dat toen zij klein was ze zich altijd douchte in de kelder. Onder het gehele huis bevindt zich een kelder waar je van alles mee kunt doen. Op de vraag of ze de douchegelegenheid wilde veranderen kwam een bevestigend antwoord. Zelf had ze gedacht om in het kleine kamertje de badkamer te gaan maken. Een kwestie van kosten dus.

Daarna zijn we naar Nesmoen gereden. Hier zou zich iemand willen gaan vestigen met sledehonden. Dit is afgeketst omdat de huttenbewoners dit niet wilden. De honden zouden oa te dicht bij de hutten komen. Nou, de ligging is mooi maar het huis is een afgang. We hebben even binnen gekeken via een gordijn dat niet geheel gesloten was. Het lag vol met planken etc. Ben benieuwd of dit verhuurd gaat worden.

Thuis hebben we lekker koffie gedronken en daarna is de Fam. van Liere naar huis gereden. Zij kregen 's-avonds bezoek van Barbara, een verpleegster die in Tynset werkt.

Dit weekeinde hebben we ook besteed aan het meer bewoonbaar maken van het kleine huisje. Dingetjes opgeruimd, meubels op zijn plaats gezet, lampen vervangen etc. Tevens de glasgordijnen weggehaald want die zagen we echt niet zitten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten