maandag 28 mei 2012

Week 21 en Pinksteren 2012

In onze vrije uurtjes hebben we wat boomstammen en takken opgeruimd waar we ze vorig jaar gekapt hadden. Geprobeerd om wat orde te scheppen aangezien nu al de sneeuw daar verdwenen is. De boomstammen kleiner gezaagd en in gedeeltes naar boven gebracht. De dikkere bomen in kleinere stukken want wij moeten alles met de hand naar boven sjouwen en als je dat meerdere keren achter elkaar doet ga je dat toch voelen.Eindelijk geen zicht meer op die lelijke dieselpomp.
Deze groeien naast de dubbele deuren.

Na het sjouwen is het goed rusten.

Niet overal is de sneeuw weg. Dennis moest eerst sneeuw ruimen alvorens hij bij zijn nu wel sneeuwvrije veld kon komen.


Zaterdag 26 mei hebben Femke en ik Peter afgezet bij Dennis en zijn we zelf doorgereden naar Tynset. Aangezien het de laatste paar dagen al heel erg lekker weer is hebben we nu zomerkleren aan en sandalen. Wat een genot om wakker te worden in een zalig zonnetje en dan ook nog zo lang van het licht te kunnen genieten. Om 24.00 is het nog redelijk licht en het is maar even donker 's-nachts.
Enfin, we hebben de nodige boodschappen gedaan in Tynset en Tolga en zijn daarna vlug terug naar huis gereden. Op de heen-en terugweg was goed te zien dat er veel sneeuw gesmolten is want er staat heel veel onder water.

Zicht vanaf de weg bij Ellefsplassen(Øversjødalen)Femke is een uurtje later Peter bij Dennis op gaan halen. Hij heeft daar wat geholpen en wat tractor leren rijden.Thuis lekker alle deuren open en heel de beestenboel naar buiten. Nana in de schaduw want ook al is ze naar de trimster geweest, het blijft een dikke vacht. Ook de katten vinden het zalig om overal op verkenning te gaan.

Tegen 16.00 uur kwamen Colinda,Matjo,Tino en Loreena. Lekker buiten koffie gedronken en daarna een rondje Øversjødalen gedaan.

Peter en Matjo met Nana

Bijschrift toevoegen

Loreena,Tino en Colinda
Ik en Loreena

Op de terugweg.
Nadat we thuis zijn gekomen zijn Peter,Tino,Matjo en Colinda nog even naar Jordmoen gaan kijken. Dit is een huis hier in de buurt dat volgens zeggen te huur is. Het ziet er goed uit.
Femke, Loreena en ik hebben ondertussen voor de salade,komkommer etc. gezorgd.
Daarna is het nog even tijd om te spelen.


Om 19.30 uur kwamen Dennis en Nigel. Mel is naar Frankrijk en Engeland om verkochte honden weg te brengen.
De barbeque staat al klaar en dan is het aanvallen geblazen.

Peter,Tino,Nigel en Loreena

Femke,Colinda,Matjo,Dennis,Peter en Tino

Op een gegeven moment werd het kouder en kwamen er meer truien en vesten te voorschijn. Dus dan toch maar naar binnen en lekker koffie gedronken. Het was heel erg gezellig en voor herhaling vatbaar.

Op zondag 1e Pinksterdag was het weer erg lekker weer en hebben we de gehele dag lekker buiten doorgebracht. Wat gelezen, geslapen,gedronken en een eindje gelopen. Aangezien de rivier best wel ver buiten zijn oever was gekomen konden we niet erg ver komen.

Normaal kun je nog ongeveer 300 meter verder lopen.

Nana met vogeltje op de achtergrond in het water.

Spreekt voor zich.

Doorkijkje

Terug naar boven.

Hier zie je normaal een weiland liggen ipv water.

Alles bottelt uit.

Poezen aan het spelen.

Nana aan het rusten.Aan de Mestreechter Ingelewien, cadeautje van Nienke en Jhon.


Op 2e Pinsterdag was de temperatuur flink gedaald. Er was zelfs een beetje sneeuw naar beneden komen dwarrelen. Geen buitenweer dus.
Peter heeft lekker wafels gebakken en ze waren precies op tijd klaar. De laatste kwamen uit het wafelijzer toen Theo,Yvonne,Jildou en Rindert aan kwamen rijden. Meine was thuis gebleven. Hij voelde zich niet erg lekker maar had wel een hele leuke en warme kampweek achter de rug. Wij hebben koffie gedronken en een wafel en syltetoy en rømme gegeten, heerlijk dus. We hebben lekker bijgekletst en het ook over de noorse les gehad. Theo was afgelopen maandag geweest en heeft voor ons de behandelde bladzijdes meegenomen. Het is nu voor Peter en mij nog maar 1 keer aangezien de laatste les op maandag 11 juni valt en dan hebben wij bezoek uit Nederland. Mijn vader en mijn zus Astrid met haar man Peter komen op bezoek.
Theo en Yvonne en de kinderen zijn het weekeinde na 17 mei naat Gøthenborg geweest en Rindert heeft mij nog wat foto's laten zien.
Tegen de avond zijn Peter en ik nog even naar Jordmoen gereden. Het ligt erg mooi maar ik wil toch ook wel eens binnen kijken.

De weersverwachting is nachtvorst en overdag een lage temperatuur. Hopelijk wordt het binnenkort weer warmer. Zonnetje kom op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten