zondag 13 mei 2012

Terugblik afgelopen twee weken.

Op dinsdag 1 mei is Femke met de fiets naar Mel en Nigel gereden. Ze heeft er een half uur over gedaan. Het was prachtig weer en lekker om te fietsen.
Nigel heeft haar 's-avonds met de auto terug gebracht.
Wij hadden die middag visite van Steffi en Stephan, het duitse echtpaar uit Tolga dat bij ons op noorse les in Tynset had gezeten. Stephan is automonteur en heeft ook nog even naar onze auto gekeken. Hij raaide aan om speciale olie in Tynset te kopen en dan even bij hem langs te komen. We hebben lekker buiten kunnen zitten en koffie gedronken. Heel veel koffie voor de gasten aangezien die ontzettend van koffie houden. Tevens is er een pak stroopwafels doorheen gegaan. Die vonden ze dus ook erg lekker.

Woensdag 2 mei was het een jaar geleden dat Annechien is gestorven. Toch weer een dag met emoties.

Vrijdag 4 mei zijn Peter en ik naar de begrafenis geweest van Beate Sønmør. Zij woonde in Øversjødalen en ik zag haar altijd på lofte en bij het bygdekvinnelaget.
Die avond is Femke samen met Dennis, Mel en Nigel naar Røros geweest , naar de bioscoop.

Zaterdag 5 mei heb ik eindelijk de rommelkamer van de eigenaar opgeruimd. Was me al langer een doorn in het oog maar wist niet zeker of ik de moed zou hebben. Het was een enorme puinhoop. Ze hebben gewoon alles in die kamer weggestort. Weliswaar sommige dingen in dozen maar het was me een heel gevecht. Heb er een dag aan besteed maar het resultaat mag er zijn. Alles aan de kant en op het bed gezet. Tevens staan nu onze dozen met kerstspullen op die kamer en heb ik er ook de dozen met de oude fotoalbums neergezet. Was 's-avonds wel afgebrand maar wel met een lekker gevoel.
Peter en Femke zijn 's-middags bij Dennis geweest om een en ander op te meten en te bespreken ivm de as verbouwing/aanbouw.

Zondag 6 mei hebben we gebeld naar Astrid en Peter. Daar was bijna de gehele familie verzameld om de verjaardagen van Rene en Monica te vieren. Leuk om even met iedereen te spreken.

Maandag 7 mei naar noorse les geweest in Tolga.

Dinsdag 8 mei zijn we voor de eerste keer in lange tijd weer naar beneden kunnen lopen. Hier en daar nog wel sneeuw op het pad en soms flink modderig maar het ging. Nog geen elgen etc.gezien maar dat komt nog wel.

Hier dus een stuk van het pad bedekt met sneeuw.

Weer terug naar boven.

Uitzicht op Sagen, het huis van onze benedenburen.


Woensdag 9 mei ben ik 's-avonds met Femke naar Gunn Hege geweest voor een tupperwareparty. Was voor mij al een hele tijd geleden maar het was gezellig. Andere kleurtjes en wat nieuwe dingetjes maar ook een heleboel bekende dingen.

Donderdag 10 mei is Femke met Nana naar Røros geweest voor de jaarlijkse knipbeurt. Ze had gezelschap van Dennis en Mel. Nana ziet er weer piekpijn uit.We merken wel dat ze wat ouder wordt. Moeite met opstaan etc. Soms is het echter een jong veulentje dat niet weet hoe hard ze moet rennen.
Wij kregen Colinda op de kofie en die is gezellig mee blijven eten. Het was lekker weer dus hebben we buiten kunnen zitten. Genoten van gezelschap en het zonnetje.Vrijdag 11 mei zijn we boodschappen gaan doen in Tynset. Een nieuwe ketting voor de motorzaag, kattenvoer,vlaggetjes en sløyfe voor 17 mei en de nodige boodschappen.
Daarna terug naar huis waar ik met hoofdpijn op de bank ben gaan liggen. Gelukkig ging het vrij snel over. Femke is naar Mel en Nigel gegaan.

Zaterdag 12 mei hebben we een en ander in huis gedaan, wassen gedraaid, wat gewerkt en Peter heeft met Bert gebeld. Femke is naar Mel en Nigel gegaan, heeft daar gegeten en films gekeken. Peter en ik hebben televisie gekeken en toen we net in bed lagen kwam Femke thuis.

Zondag 13 mei is het moederdag in Nederland maar niet in Noorwegen. Heb wel via facebook een heel lief berichtje gekregen van Nienke.
Vanmiddag gaan we naar Hodalen naar Eleonie. Zij is vandaag jarig.

We zijn eerst naar Dennis gereden omdat Peter nog wat moest bespreken ivm de tekening. We hebben koffie gedronken en even bijgepraat. Daarna nog even in de ruimte gekeken waar de beverjagers hun geschoten bevers op hebben gehangen om te drogen. Wat een mooie beesten zijn het toch eigenlijk. De beverjagers komen 1 keer per jaar en ze mogen een maximum aantal bevers schieten. Ze slapen in het hutje bij Dennis.


Daarna zijn we doorgereden naar Hodalen om de verjaardag van Eleonie te vieren. Onderweg begon het te sneeuwen en dat bleef eigenlijk zo de gehele middag. Theo,Yvonne,Yildou en Rindert waren er al. Zo ook Matjo,Colinda en Tino. We hebben heerlijke taart gegeten en lekkere hapjes geproefd. Dank je wel Eleonie, het was hartstikke gezellig.


Daarna terug naar huis gereden en even achter de computer. Toen zagen we onze hertjes weer in de tuin. Ze zijn even gebleven en daarna omhoog geklommen en de weg overgestoken.Daarna hebben we gegeten en wat televisie gekeken.
Jammer genoeg is de hoofdpijn teruggekomen, hopelijk morgen een stuk minder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten