donderdag 2 februari 2012

Update

Er zijn weer een kleine drie weken voorbij sinds ik het laatste berichtje er op heb gezet. We hebben een aantal leuke reacties ontvangen op het feit dat Nienke in verwachting is. Bedankt daarvoor.

Op woensdag 18 januari had Peter weer een controle bij de dokter in Tolga en daarna zijn we doorgereden naar Tynset aangezien onze Mickey naar de dierenarts moest.
De hechtingen zijn verwijderd en haar buikje ziet er goed uit. Tevens heeft ze haar vaccinatie gehad.

Op 20 januari had ik een afspraak bij de kapper en ik zou daarvoor om 09.45 uur met de kid(taxi) naar Tolga gaan. De bedoeling was dat Peter en Femke mij daarna zouden ophalen om gezamelijk boodschappen te gaan doen. Het liep iets anders aangezien ik een kwartier voor de kid zou komen een telefoontje kreeg waarbij gezegd werd dat ze pas om 10.00 uur in Øversjødalen konden zijn.
Snel Femke gewaarschuwd en daarna zijn we met zijn drieen naar Tolga gereden. Ik naar de kapper, Femke naar Colinda en Peter benzine tanken en daarna naar Hein en Daniele.
Was maar een paar minuutjes te laat bij de kapper en het resultaat mocht er weer zijn vind ik zelf.


Maandagavond 23 januari hadden we toen echt onze eerste lesavond van de norskkurs. We begonnen om 19.30 uur en de afspraak is dat we 16 avonden les zullen hebben. Twee lesuren van 45 minuten.  De eerste twee avonden repeteren we På vei en daarna gaan we over naar het tweede boek: Stein på stein.
Het lesboek en werkboek hebben we online gekocht aangezien ze daar een stuk goedkoper waren dan in de boekhandel in Tynset.

Op donderdag 26 januari begon het lekker te sneeuwen en dat resulteerde erin dat Femke vrijdags niet op tijd naar haar werk kon. Ze moest eigenlijk om 06.45 uur weg maar het pad van de garage naar de weg was niet begaanbaar. Een sms naar Lina Jordet bracht uitkomst. Haar man, Magne , kwam met de tractor en de sneeuwfrees en zodoende kon ze , uiteindelijk twee uur later naar haar werk. De weg naar Tolga was al wel geschoven maar het sneeuwe nog steeds zodat ze door ca. 20 cm sneeuw moest rijden. Al met al goed gegaan en zo zie je maar hoe afhankelijk je bent van een goede sneeuwruimer.

                           Ons huis is al lekker ingesneeuwd en dat is goed voor de isolatie.



                          Keukenraampjes met achter het linkerraampje: Sindre op de koelkast.




                                                               Uitzicht richting de weg.



                                                        
                                                              De loopdeur bij de garage.



                                                                      De garagedeur.


                                                
                                               Uitzicht vanuit woonkamer richting garage.




Ondertussen begint het toch wel te kriebelen bij mij ivm de carnaval. Via facebook, you tube en de diverse fotopagina's krijgen we wel beeld en geluid maar het is en blijft wennen. Na zoveel jaren intensief te hebben meegedeeld in lief en leed mis ik het wel.
Hopelijk krijgen we de kwakkelkrant en de cd opgestuurd zodat we deze kunnen bekijken en beluisteren.
                                                          Onderstaande foto zegt genoeg.


Afgelopen weekeinde hebben we de opstelling van de tv etc gewijzigd. Hierdoor lijkt de kamer groter en hebben we meer profijt van de kachel. Toch wel fijn bij temperaturen van -24.






                  Tevens hebben we een nieuwe medewerker bij Van Gastel Bygg Engineering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten