zondag 19 februari 2012

Holøydalen, Øversjødalen Bygdekvinnelag jubileum 18-02-2012





Vandaag hebben we het 75/80 års jubileum gevierd van het Holøydalen,Øversjødalen Bygdekvinnelag. De vlag wapperde bij het samfunnshus en er was een mooi bloemstukje in de entree.

Er waren afgevaardigden van de bygdekvinne uit Tolga, Vingelen en Hodalen. Vanuit Tufsingdalen kwamen wel felicitaties maar zij moesten helaas verstek laten gaan.
Ook was er een vertegenwoordiger vanuit het gemeentebstuur van Tolga.
Het bestuur van de jubilerende bygdekvinne, tesamen met een paar vrijwilligers,zorgde voor het eten. Voor de servering zorgde Jan Pallin, Bjørn Olav en Monica Smedas.
Er waren  speeches door Kathrine Kleveland (NBK-leder), Sigrid Holmen(leder fra Hedmark) en er was een jubileumvertelling door Bjørn Øversjøen.



      Johan Sundberg en Erling Brekken waren verantwoordelijk voor de muzikale ondersteuning.




Kjellrun Bakken vertelde een en ander over vroegere tijden en Astrid Sugaren zong en speelde gitaar.
Tussendoor hebben we heerlijk gegeten: geruld gehakt met wortelen en koolrabi waarbij gekookte aardappelen werden geserveerd. Ook was er flatbrød.
                                 
                                        Als toetje natuurlijk allerlei lekkere taarten enz.



Ook waren er cadeautjes voor onze vereniging. Hier een bloemstuk met een nieuw vlaggetje.



                                                  Al met al een hele gezellige middag.

Bij thuiskomst nog geprobeerd om wat te zien van de carnavalsoptocht in Tullepetaonestad. Geen live beelden maar wel foto's gezien.
Op zondag was er een programma op de nederlandse televisie waarbij wat beelden waren van o.a. de optocht in Tullepetaonestad. Leuk om twee oude bekenden te zien: Olaf Posthumus en Patrick Wezenbeek.

2 opmerkingen:

  1. Hoi! Dat gerulde gehakt-gerecht is de beroemde Hakk, of østerdals hakk. Heb je dat ook eens geproefd. Hoort wel tyttebær bij! Wat hebben jullie een actief dorp zeg! Veel mensen komen bij de feestelijkheden. En jullie ook!
    Gr. Eleonie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Eleonie. Wist wel de naam maar niet hoe het te schrijven. Het was hartstikke lekker en er zat inderdaad ook tyttebær bij.Bedankt voor je reactie. Hilsen Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen