maandag 12 september 2011

Sætermøte bygdekvinnelaget 11-09-2011




Afgelopen zondag naar de sæter van Kari Grete geweest. Het was de jaarlijkse bijeenkomst die op een sæter (zomerboerderij) gehouden wordt. Ik kon met Inger meerijden dus dat was fijn geregeld. Inger takk for kjøre.
Het begon om 11.00 uur en dan is er eerst een vergadering. Marjan, de moeder van Dennis was met Kjellrun meegekomen, dus extra gezellig. Tove, de secretaris had eerst een aantal mededelingen en we hebben het ook nog over het jaarlijkse uitstapje gehad. Dit gaat naar Røros en wel op vrijdag 30 september. Nadere mededelingen volgen. Ook werden de data bepaald van de volgende bijeenkomsten. Ook werd er gezongen natuurlijk. Daarna was er heerlijk eten. Spekemat met kjørost en kringle en flinterdunne wafeltjes. Kari Grete, takk for mat. Ook werden er loten verkocht en werden de door ons zelf meegebrachte presentjes als gevinnster gebruikt. Deze keer zelf geen geluk maar het was wel heel erg gezellig. Ola, de man van Tove was ook meegekomen en hij had een fles cognac bij. Hij was nl. jarig, 72 jaar. Dus hebben we voor hem gezongen en getoost.

De hond van Kari Grete deed zich ondertussen tegoed door alle papieren bordjes af te likken die hij dus uit de afvalemmer had gehaald.
Om kwart over twee naar huis, ik kon met Marjan meerijden, dus ook Marjan bedankt daarvoor.
Bij thuiskomst was Peter behoorlijk grieperig. Kachel aan , lekker soep gegeten en 's-avonds lekker op tijd naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten