maandag 12 september 2011

Ritje naar Molde op zaterdag 10 september 2011

Na een verblijf van anderhalve week in Øversjødalen moest Femke weer terug naar Molde. De heenweg met de bus was goed verlopen maar voor de terugreis zag het er iets anders uit. Vroeg vertrekken en laat aankomen met een hele lange wachttijd ten zuiden van Trondheim. Ook de eventuele treinreis was geen optie aangezien een aantal treinen uitgevallen waren ivm overstromingen, aardverschuivingen etc. Dus besloten Peter en ik dat we ze dan gewoon zelf zouden wegbrengen. Dus vier weken nadat we op en neer naar Molde waren gegaan gingen we nu weer. Floor en Marjan zouden Nana uitlaten dus ook dat was geen probleem. Nog bedankt daarvoor.
Vis Tolga en Tynset rv3 op richting Ulsberg, daarna de E6 richting Oppdal en daarna rv70 op richting Sunndalsøra. Net daarvoor gestopt en lekker warme chocolademelk en koffie gedronken met een boterham. Ook nog een boterham aan de schapen gegeven. Het zonntje kwam erdoor en de temperatuur begon iets op te lopen. Bij vertrek uit Øversjødalen om half zeven was het o graden en in het zonnetje ging dat toch aardig omhoog. Na een half uur terug in de auto en rv 62 op richting Eidsvåg en dan verder richting Molde.Het laatste stukje gaat dan over de E39.
In Molde aangekomen eerst naar het postkantoor om de schoolboeken van Femke op te halen die uiteindelijk dus toch gearriveerd waren. Daarna bij de ICA boodschappen gedaan. Wat een winkel. En ze hadden dus net weer andere dingen dan hier in de buurt. Daarna naar de kamer van Femke en spulletjes binnengebracht. Daarna lekker boterhammen gegeten en toen Molde in. Zeer lekker weer dus jas kon uitblijven. Ivm de verkiezingen die vandaag plaatsvinden waren de partijen op straat vertegenwoordigd. Hebben nog een roos gekregen van de arbeidersparti. Lekker naar de haven gewandeld en van het zonnetje genoten.Toen was het weer tijd om terug naar huis te rijden.
Tot aan Oppdal dezelfde weg maar toen de E6 op richting Oslo. Via een hele mooie weg ,met een landschap die je hier bij ons dus ook hebt, naar Hjerking gereden.Alleen is het hier een nationaal park. Hier was dus de afslag naar Folldal, rv29. Vanuit Folldal verder naar Alvdal en daar rv3 op naar Tynset. Deze weg was dus bijna een uur langer maar wel mooi om te rijden. Vanuit Tynset eerst over de nieuwe weg en daarna bij Telneset via de oude weg naar Tolga. Hebben daar de småbruk nog gezien die te huur staat. Daarna lekker naar huis, wat gegeten en tv gekeken.
Beide nu wat grieperig , verkouden en wat koorts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten