woensdag 20 juli 2011

Nederland

Zondag 10 juli 2011 zijn we om 12.15 uur vertrokken vanuit Øversjødalen naar Oslo. We werden onderweg uitgezwaaid door drie rendieren. Een leuk begin van het autoritje.De ferry vertrok om 19.45 uur naar Frederikshavn en we hebben 's-avonds lekker gegeten en hadden de volgende ochtend een heerlijk ontbijtbuffet.













Na aankomst om 07.45 uur zijn we op weg gegaan naar Nederland.
Al met al een hele lange zit en we waren dan ook pas maandag 11 juli rond 19.30 uur in Nispen. Alles was gelukkig goedgegaan.

Dinsdag 12 juli eerst naar de kapper op het Dijkcentrum in Roosendaal en 's-middags naar Tilburg voor de diplomauitreiking van Femke.
Astrid en Pa Deijkers zijn ook meegegaan. Op de terugweg hebben we lekker gegeten bij restaurant De Cockpit in Bosschenhoofd. Daar kwamen we Henk en Lilian Geers tegen en dat was ook een hele leuke verrassing. Tijdens het eten begon het te stortregenen en dat wilde maar niet ophouden. Pa nogmaals bedankt, het was heel erg gezellig en lekker.


Woensdag 13 juli zijn we naar Breda geweest en hebben we Roosendaal onveilig gemaakt. Een aantal dingetjes gekocht die hier bijna niet te krijgen zijn en ook nog een paar boeken. Daarna een lekker ijsje gehaald.Nog even langs Peter en Astrid gegaan en daar hebben we kennis gemaakt met Pebbles, de nieuwe huisgenoot. Een dwergpincherpup van 9 weken oud. 's-Avonds lekker gegeten bij Bert en Adri.

Donderdag 14 juli regende het nog steeds en zijn we verhuisd van Nispen naar De Wildert waar we een huisje hadden gehuurd aangezien Bert en Adri naar Frankrijk gingen. 's-Middags via Tilburg ( alwaar Femke haar dokterspapieren op ging halen) naar Spijkenisse waar we lekker gegeten hebben bij Rinus en Ria. Ook lekker bijgekletst om daarna weer terug te rijden.

Vrijdag 15 juli werden we wakker met een zonnetje en hebben we voor de 1e maal in de jaccuzzi gezeten die bij het huisje hoorde.Dat beviel erg goed moet ik zeggen.















's-Middags naar Ad en Hanneke waar we ook werden verwelkomd door Ge en Jeanne en Willem en Bea. Lekkere aardbeientaart op met koffie en daarna een lekker rosebiertje voor mij.
Om 18.30 uur doorgereden naar Helga en Clemens waar we ook werden verblijd met een lekkere maaltijd. Ook Ellard was aanwezig die met een gebroken been thuiszat. Ook kwamen Toon en Coby op de koffie en kregen we nog een lekker stuk taart. Joeri hebben we ook nog even gezien. Hebben lekker bijgekletst.Daarna Femke opgehaald die bij Astrid en Peter had gegeten. Bij thuiskomst nog de jaccuzzi in, onder een sterrenhemel.

Zaterdag 16 juli zijn we eerst naar Stein gereden waar we onze spullen weggezet hebben bij van der Valk. Rinus, Ria en ons Pa waren daar al maar voor ons Pa moest het een verrassing blijven dus hebben we hun niet opgezocht. We zijn dus doorgereden naar Eijsden naar Nienke en Jhon. We werden uitbundig verwelkomd en hebben eerst een paar lekkere koppen koffie gehad. We hebben onze cadeautjes aan Nienke en Jhon gegeven en wij zijn heel blij gemaakt met een leuke gevulde mand met spulletjes uit Maastricht. Nog blijer werden we van een mooi drieluik met foto's van Nienke en Jhon. We hebben er al een mooi plaatsje voor. Daarna even naar buiten om wat rond te kijken en een lekker ijsje te eten.

Toen even terug naar hun huis en daarna met de auto naar Maastricht waar we bij de wok hebben gegeten. Soms was het even wat teveel voor Nienke maar we hebben al met al een hele leuke dag gehad. We zijn terug naar het hotel gereden en zijn lekker op tijd naar bed gegaan.

Zondag 17 juli hadden we afgesproken om samen te ontbijten en dat was dus de verrassing voor ons Pa. Hij was samen met Rinus en Ria de zaterdagavond ervoor naar Andre Rieu geweest en hadden dus ook in Stein geslapen. We hebben gezamelijk gegeten en weer zalig gekletst over van alles en nog wat. Daarna zijn wij verder gereden naar Eijsden en Rinus en Ria hebben Pa thuis gebracht.
Bij Nienke en Jhon hebben we in de tuin koffie gedronken en hebben we kennis gemaakt met Leo en Maria, de vader van Jhon en zijn vriendin. Jhon heeft foto's gemaakt en daarna zijn we verder gereden naar Antwerpen.
Daar hebben we gegeten en zijn we naar Harry Potter and the Deathly Hallows deel 2 geweest. Gave film. Op de terugweg frietjes gekocht en die in De Wildert opgegeten.

Maandag 18 juli wat uitgeslapen en ingepakt en nog in de jaccuzzi geweest. Daarna ons Pa opgehaald en naar Astrid en Peter gereden. Daar hebben we lekker gegeten om daarna om 21.00 uur te vertrekken richting Noorwegen. Deze keer samen met Rene die een kleine twee weken bij ons zal blijven.

Dinsdag 19 juli 2011. Na weer een lange reis kwamen we mooi op tijd aan in Frederikshavn alwaar we gelijk konden inchecken. Na niet al te lange tijd konden we aan boord en om 10.00 uur vertrokken we.Na even rondgekenen te hebben zijn we naar de hut gegaan waar Peter en ik geslapen hebben en Femke en Rene wat gelezen. Ook heeft Peter een heel oerwoud omgezaagd. Om 15.00 uur hadden we een buffet en vanaf een uurtje of half vijf hebben we lekker in het zonnetje buiten gezeten. We kwamen mooi op tijd aan in Oslo en ook het wachten bij de douane duurde niet al te lang. Daarna lekker naar huis gereden alwaar we om 23.30 uur aankwamen.

1 opmerking:

  1. Hoi Ingrid,

    Zo te zien en lezen hebben jullie een goede week gehad in Nederland! We hadden natuurlijk ook al 't een en ander van jullie zelf gehoord. Ik wilde eigenlijk een reactie geven op andere berichten, maar dat gaat niet om de een of andere reden. Op dit stukje ben ik terecht gekomen via facebook en hier lukt het gek genoeg wel!

    BeantwoordenVerwijderen