zaterdag 12 maart 2011

12 Maart 2011


Vorige week zaterdag zijn Femke en ik naar Vingelen geweest. Daar werd de internationale vrouwendag gevierd. Ze deden dat expres op zaterdag ipv op dinsdag 8 maart, zodat moeders met kinderen konden komen. Er werd gesleed en de moeders konden sparken. Een spark is een soort slede die hier heel veel wordt gebruikt. Je kunt er boodschappen op zetten en er goed mee door de sneeuw glijden. Jammergenoeg was er zeer harde wind maar ondanks dat was het toch leuk.
Daarna waren er soepen uit verschillende landen, brood, koffie, thee en fris. Als afsluiting koeken!!!
De harde wind zorgde ervoor dat de terugweg ook niet zo lekker ging. Heel veel sneeuwhopen op de weg en minder zicht. Enfin alles is gelukkig goed gegaan.


Gisteren was een ander verhaal. Eerst naar de politie in Tynset om een fødselsnummer aan te vragen voor Femke. Ging erg vlot en hopelijk heeft ze binnenkort een voorlopig nummer. Daarna boodschappen doen en terug naar Øversjødalen. Het ging goed tot een kilometer of 5 na Hodalen. Op een recht stuk weg ging het mis. De auto slipte, ging met de voorkant naar links, raakte de sneeuw, tolde door en we stonden weer in de richting die we op moesten. Hoe en wat weet ik niet. Er was geen bocht dus het moet erg glad zijn geweest. We zijn uitgestapt en hebben de auto bekeken. Niets aan de hand. Verder gereden en toen dachten we , we hebben de voorkant nog niet bekeken. Weer gestopt maar gelukkig niets te zien. Wel kon je zien dat we in de sneeuw hadden gezeten meer geen deuken of iets anders.
Dit was hopelijk eens en nooit meer. De rest van de reis ging goed en ik zal volgende keer ook gewoon weer in de auto stappen. Ik reed niet hard en doe dat eigenlijk nooit in deze omstandigheden. Zal misschien nu wel iets langzamer gaan rijden.


Vandaag wilde we gaan langlaufen maar Peter heeft veel last van zijn rug. Zijn daarom een eindje gaan lopen met Nana en hebben wat foto's van de omgeving gemaakt.
Vanuit ons richting de kerk en daarna richting Søndmor.We zijn een klein anderhalf uur buiten geweest en dat was meer dan genoeg voor Peter.
Het is vandaag prachtig weer, het zonnetje schijnt en het waait een klein beetje.
Ze houden morgen weer sneeuw dus we zullen wel zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten