zondag 30 juni 2024

Week 26, bijeenkomst AP, Carney jarig en ikzelf jarig

Maandag 24 juni en mooi weer
Peter gaat  aan het einde van de middag naar Tolga voor een bijeenkomst van de AP bij de gammelbrua.


Ik ben thuis gebleven, heb wat gepuzzeld, gelezen en wat televisie gekeken.

Dinsdag 25 juni en Carney is jarig. Negen jaar is ze alweer geworden.


Tegen de avond met Maastricht geskyped en Carney zo ook kunnen feliciteren.

Vandaag ook de varkentjes wat extra water gegeven i.v.m. de warmte.


Woensdag 26 juni en Peter heeft een afspraak bij de fysio in Tolga. Hij gaat gelijk ook naar Espen en even langs bij Nico en Ineke.

Donderdag 27 juni en 's-middags gaat de stroom er ineens af. Dit i.v.m. een brand bij Hodalen waardoor men de stroom afgekoppeld heeft. Kan wel even duren krijgen we te horen. We besluiten om vuil weg te gaan brengen naar de Fias in Tolga. Aanhangwagen aangekoppeld en een en ander er nog bij opgeladen en dan naar Tolga toe. Daar alles weggegooid en dan een pakje ophalen voor Femke.Hier aan de rechterkant brandt het. Niet te zien vanaf de weg maar wel te ruiken.

Om iets over half zes is de stroom terug en na het eten gaan we nog naar beneden om alles weer op te starten en goed te krijgen. 

Vrijdag 28 juni en Femke en ik gaan met haar auto naar Tynset om boodschappen te doen zodat Peter met onze auto naar Tolga kan om een stor sekk met krachtvoer voor de varkens te halen.

We zijn tegen twaalf uur terug en dan staat onze auto mat stor sekk achterop in de garage. Het is gaan regenen en de zak moet droog staan.

Zaterdag 29 juni en ik ben jarig. Ik heb niemand uitgenodigd want na ons super leuke feest van drie weken geleden vindt ik het goed zo.

We vullen krachtvoer van de varkens bij en Peter haalt de zak voer van de auto af en die zetten we op zijn plaats. Daarna buiten koffie drinken en de kippen verzorgen.

Peter werkt voor VGBE en ik werk het blog bij. Donderdag de foto's van Astrid ontvangen van ons 40 jarig trouwen, dus die staan nu in het blog.

Buurman komt gras maaien en de varkens vinden het best.

Met Femke Talia uitgelaten en wat gras gegeven aan de varkens en aan de kippen.

Talia is nieuwsgierig


's-Avonds belt Hanneke Vos op om me te feliciteren. Lekker even bij gekletst.

Zondag 30 juni en wat huishoudelijke dingen gedaan terwijl Peter de laatste werken naar de fabriek doet.

Dan komt de buurman om rundeballen te maken.Even later komen Nico en Ineke op de koffie. Die hebben schoonzus Riekie op bezoek gehad en ook Ylva is daar geweest. Ylva is voor twee maanden in Noorwegen en gaat wonen bij haar ouders en werken in Fagernes. Maan is daar in de buurt aan het werk in een hotel. Dus weer even lekker bijgekletst met Nico en Ineke. Was weer gezellig.

Daarna Talia uitgelaten. Het stikte van de knotjes, dus was een kort stukje.

Ballen op de velden

's-Avonds gepuzzeld en Ria nog gesproken die me nog belde voor mijn verjaardag. Zij zijn afgelopen vrijdag weer thuis gekomen van de vakantie. Alles weer opgeruimd en klaar voor een volgend uitstapje.

En dan is het al weer zondagavond laat en zeggen we oudoe tegen juni en welkom juli.1 opmerking:

  1. I really like your photos!
    Something different!
    Have a beautiful July!!

    BeantwoordenVerwijderen