zondag 11 februari 2024

Week 6, Tullepetaonepuzzel is er, wederom koud, jaarsvergadering NRF, Femundløpet en weer een zeer pootje voor Peter




Maandag 5 februari en de Tullepetaonepuzzel is er eindelijk. Dank je wel Lisette Veeken voor het halen en opsturen. Hij heeft er bijna 4 weken over gedaan om hier te komen, maar nadat hij door de douane was gekomen ging het het vlot.



Dinsdag 6 februari en Talia moet op controle bij de dierenarts. Nogmaals medicijnen in het oor en hopelijk dan helemaal beter.

Peter moet naar de fysio woensdagmorgen en overdag is het -10 en tegen vieren is het -18.

Vandaag dan eindelijk een berichtje van Nortura : maandag as krijgen we eindelijk weer varkentjes. 

We gaan på lofte en ik moet 9 x 12 eieren meenemen die voorbesteld zijn.

Op de terugweg is het -26 en als we naar bed gaan is het -30.

Donderdagmorgen 8 februari en het is -30.2. Dus beide kachels opstoken en aan het werk.



Vandaag start de Femundsløpet met de 650 kilometer kjørers.

Om 16.00 uur rijden we naar Tynset met een stop in Tolga bij de Fias en bij de Coop om pakjes op te halen. Daarna boodschappen doen bij de Coop en de Kiwi en daar komen we Katrine tegen. Alles gaat goed met haar en ze hebben nog geen naam voor de derde zoon. Hier hebben ze een half jaar om op een naam te komen dus dat is anders dan in Nederland.

Om 18.00 uur zijn we bij de jaarsvergadering van de reumavereniging. Wordt gehouden in de frivilligsentralen in Tynset. Jan Pallin stapt op als leider en Magne Rønning is de nieuwe leider. Na de vergadering koffie met belegde boterhammen en ook nog taart. Ook lootjes en deze keer hebben we ook iets gewonnen.

Peter en ik hebben ons afgelopen december opgegeven voor de jubileumstur op 15 maart naar Kiel en vanuit Tynset gaan ook Oddbjørn Dalløkken en zijn vrouw mee. Een aantal waren te laat en staan op de wachtlijst. 

Terug naar huis, boodschappen uitladen en opruimen en nog wat televisie kijken. Het is nog steeds koud.

Vrijdag 9 februari en ruim -30



's-Middags 2 uurkes voorgloeien en dan 3 uurkes vooraf. Dus dat betekent af en toe meezingen en voor de rest gewoon wat genieten.

Zaterdag 10 februari en we maken  met zijn drieën de stal klaar. 

Klaar voor de 10 nieuwe biggetjes

Daarna rijden Femke en ik naar Tolga met een tussenstop in Hodalen om vuil en papier etc weg te brengen. Daarna even bij Nico en Ineke langs om een factuur op te halen van de snacks. Ik zal die overmaken naar Zweden en Nico betaalt mij dan weer terug. Dan naar de Coop waar Femke een pakje wegbrengt en dan naar de Sætershallen waar het checkpunt van de Femundløpet is. Betaald parkeren: kr. 50 en dan even buiten kijken alvorens we naar binnen gaan en we een tosti eten. Femke heeft ondertussen betaald voor het tracken van de kjørers en zo kunnen we op tijd naar buiten om er een paar binnen te zien komen en er gaat er ook eentje weg.








Fransman op weg naar Røros, 200 km kjører.

Hieronder foto's van drie spannen die binnenkomen. Dit zijn degene die 450 km doen.

























Daarna rijden we terug en gaan we op zoek naar de onderdoorgang waar de kjørers onder Fv26 doorgaan. Met behulp van de trackers vinden we het en gaan we wachten tot er eentje aankomt.









Ze gaat zo de onderdoorgang in

En er weer uit.










Dan gaan wij terug de auto in en rijden we naar huis. 

Zondag 11 februari en als we naar buiten gaan zie we een hele grote roofvogel.




Peter heeft weer last van zijn linkervoet. Dus pijnstilling en rustig binnen blijven en hopen dat het snel beter gaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten