maandag 29 mei 2023

Week 21, Hola buiten oevers en weer terug, traktorweg, Konfirmasjon en Pinksteren

 Maandag 22 mei besluiten we om in de ochtend naar Tynset te gaan. Het water stijgt steeds verder en ons pad is onbegaanbaar maar het traktorpad is nog om te doen.


Richting onze brug en weggetje

Richting Erik met tractorpad

Het is heerlijk weer en we doen boodschappen in Tynset.  Bij de Europris kopen we een windscherm en bij de YX kopen we een gasfles voor de myggjager. Daarna yoghurt en smeerleverworst opgehaald bij Nico en Ineke die dit afgelopen zaterdag in Zweden hebben gekocht voor ons. Op de terugweg wat foto's gemaakt op tractorpad richting ons huis.Nog net niet op het tractorpad

Heel veel water

Dinsdag 23 mei begint het water toch langzaam te zakken ondanks de regen die we hebben gehad.

Woensdagmiddag 24 mei moet Femke naar Asgeir en ze kan weer gewoon over ons eigen pad rijden.
Die avond ga ik alleen på lofte aangezien Peter een teamsmøte heeft i.v.m. de AP. 
Jan wilde graag dat we vanavond de beste van het sjoelen zouden feliciteren en dat er prijsjes zouden zijn. Iedereen neemt dan wat mee en ik had Jan de lijst al gestuurd met alle optellingen. Ik had zelf de hoogste score met de beste 5 en mocht als eerste iets uitkiezen. Jan was tweede en Ola Lien was derde.

Hare achter ons huis

Water trekt weer terug

Donderdagmiddag rijden Femke en ik weer naar Tynset. Bij de Europris horen we Nederlands praten en dan zien we Linda en haar moeder. Wij kopen een dartboard.

Vrijdag 26 mei hebben we twee hare achter het huis.Peter haalt twee zakken met krachtvoer voor de varkens. Femke helpt mee om ze op de låve te zetten aangezien ik me totaal niet lekker voel. 


Zaterdag 27 mei horen we dat de broer van Ineke, Jos, gestorven is. Zij zijn verschillende keren ook bij ons geweest. Heel veel sterkte gewenst.

Die middag rijden we naar Tynset om te vieren dat Tygo zijn konfirmasjon heeft gedaan. Het wordt gevierd in het Tjønmosenteret waar Linda werkt. Daar zien we ook Marijke van de Wiel, de moeder en stiefvader van Linda, Nico met Ineke en Ylva en natuurlijk Tygo met Niels en zijn vader en moeder. De tafels zijn feestelijk gedekt en meerdere mensen zijn in bunad. We weten en drinken en krijgen ook een kakebuffet. We praten weer wat bij en het is gezellig. Daarna weer richting Tolga. We hebben van te voren al weer wat zakken opgehaald voor de varkens aangezien de winkels vandaag om 16.00 uur sluiten.

We helpen Nico en Ineke met het boeken van een reis naar Nederland zodat ze bij de crematie van haar broer kunnen zijn. 

Zondag 28 mei is het 1e Pinksterdag en doen we van alles wat.

Maandag 29 mei is het 2e Pinksterdag en is mijn zus Astrid jarig.

Vrouwelijk rådyr

Mannelijk rådyr

's-Middags naar Hein en Daniëlle om eieren te brengen en blijven we lekker eten met als toetje zelf gemaakt ijs in 4 smaken. Heerlijk.

Daarna nog even naar Nico en Ineke i.v.m. het boeken van een auto. Dit lukt niet en dus boeken ze later die dag bij een ander bedrijf.

Tegen zevenen zijn we weer thuis en dan is het nog even wat lezen en televisie kijken en dan is ook deze week weer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten