zaterdag 13 februari 2016

Week 6

Maandag naar de fysio en woensdagavond på lofte en verder geen uitstapjes gehad. Het is een rare winter met temperaturen die per uur soms wel meer dan tien graden kunnen verschillen.Soms is het boven nul en daarna weer ver eronder. Hierdoor krijgen we weer wel mooie ijspegels aan de goot.








Woensdag komt de postbode aan de deur en zet een pakje uit Nederland in de gang. Het zijn de foto's die Ria en Wout hebben opgestuurd. Het zijn foto's uit de albums van mijn vader en moeder, die Ria heeft uitgezocht. Leuk om te hebben en te bekijken.Dank je wel voor het opsturen.

Vrijdag gaan we naar Tynset alwaar Peter een afspraak bij de opticien heeft voor een oogcontrole. De laatste twee weken zijn alle drie zijn brillen gesneuveld en worden nu met plakband bij elkaar gehouden. Alleen zijn computerbril heeft het overleefd.
Bij de controle worden ook foto's gemaakt en de opticien stuurt deze door naar de oogarts. Er is een schoonheidsfoutje op te zien en dit moet eventueel verder bekeken worden.
Verder zijn zijn ogen niet veel veranderd,er moeten wel nieuwe glazen komen en  we zoeken een nieuw montuur uit en als het goed is is de bril volgende week klaar.
Voor zijn oude bril wordt een nieuw frontje besteld zodat hij die straks als reservebril kan gaan gebruiken.

We gaan dan boodschappen doen en eten drinken wat bij de Domus.

Dit weekeinde is het Valentijnsdag en net als vorig jaar heeft Wideroe een mooie aanbieding: 2 halen en 1 betalen. We boeken onze reis van Røros naar Gardermoen en terug voor augustus en boeken ook gelijk bij KLM.

Zaterdag krijgt de stal een grote beurt en we besluiten om het stro op een andere plek te leggen. De varkens zijn al zo groot en dat zien we niet alleen maar merken we ook aan de hoeveelheid urine en poep die ze produceren. Het achterste gedeelte van de stal wordt nu dus openbaar toilet en het middengedeelte is slaapgedeelte geworden. Makkelijker om schoon te houden in ieder geval.










Beer is goeie maatjes met de varkens





















Wij liggen alvast

Als dat gedaan is gaan we naar buiten en mestten we ook het buitenhok van de wolvarkens uit. Die krijgen daarna het eten dat we gisteren opgehaald hebben bij het sykehjem.




Ik haal het nieuwe stro er wel uit hoor


Bij de post zit een mooie armband. Die heb ik gekregen van Tilly.

Cadeautje uit Zwitserland

Peter op de sneeuwscooter





Beertje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten