dinsdag 14 april 2015

Aanvraag nieuwe paspoorten

Maandagmorgen 13 april brengt Femke ons samen met Beer naar Tolga alwaar Peter en ik de trein nemen naar Oslo. Iedere Nederlander die in Noorwegen woont moet voor het vernieuwen van zijn paspoort naar de Nederlandse Ambassade in Oslo. We hebben om 13.00 uur een afspraak en aangezien de trein reis bijna 5 uur duurt, dienen we de trein van 06.40 uur te nemen.
Hein en Daniëlle nemen dezelfde trein omdat Daniëlle een afspraak in het ziekenhuis heeft. Tot aan Hamar dutten we regelmatig in en zijn we toe aan een kop koffie. Na een kwartiertje wachten stappen we over op de trein naar Oslo en dan keuvelen we er op los. Bij aankomst in Oslo wensen we Daniëlle veel succes toe en gaan Peter en ik op weg naar Hotel Terminus. Dat is vlak bij het station en we krijgen een kamer op de 4e etage. Daarna gaan we op weg naar de Ambassade. Het is heerlijk weer dus we genieten ervan.

Nederlandse Ambassade in Oslo
We zijn er al om 12.30 uur en na even gewacht te hebben worden we netjes geholpen. De vorig jaar in Nederland gemaakte pasfoto's worden goedgekeurd , de meegebrachte formulieren zijn in orde en na een scan van beide wijsvingers zijn we al weer bijna klaar. Ik schrijf onze naam op een enveloppe die straks gebruikt gaat worden om de paspoorten aangetekend te versturen.We betalen en staan dan weer buiten. Lekker vlot gegaan dus.

Daarna gaan we naar Cafe Amsterdam alwaar we twee broodjes kroket eten en die smaken me toch lekker. Voor Peter een Heineken en voor mij een glas plat water erbij.


Als dat er weer in zit stappen we weer op en duiken we Oslo weer in. Gewapend met papieren zakdoekjes, want we hoesten en proesten wat af.


aan het bellen met Daniëlle




Operagebouw op de achtergrond

Glassculptuur

Operagebouw






Natuurlijk gaan we het dak van het operagebouw op. Dat moet je gedaan hebben vindt ik.












Daarna gaan we een kop koffie drinken bij cafe Egon en dan gaan we terug naar het hotel.Lekker opfrissen en even rusten.

's-Avonds gaan we naar de buurman en genieten we van een heerlijke maaltijd met een glas wijn voor Peter en glas appelcider voor mijzelf.




De volgende dag worden we wakker en dan regent en sneeuwt het. Zo mooi als het gisteren was, zo slecht is het vandaag. Ach ja, na ons gedouched te hebben gaan we ontbijten en nemen we er onze tijd voor. Daarna checken we uit en gaan we  het tegenover het hotel liggende winkelcentrum in.


We lopen wat rond, drinken een kop koffie bij Starbucks en gaan dan weer verder richting het station.
Na nog wat gegeten te hebben lopen we naar het perron en dan vertrekt om 14.34 uur de trein weer naar Hamar. Daar stappen we weer over op de trein naar Tolga, alwaar we om iets over zevenen weer aankomen.
Femke is met Beer op het perron en gezamelijk rijden we weer op huis aan.

Die avond zien we nog het Noorderlicht. Prachtig weer om te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten