zondag 24 februari 2013

Bezoek,Røros Martnan en vlucht boeken

Zondag 17 februari hebben we eerst uitgeslapen en daarna ben ik worstenbroodjes gaan bakken. Toen 's-middags Fam. van Liere tesamen met Evelien Eversdijk ( bedankt voor het meebrengen van de schrobbelaer) op de koffie kwam, waren ze klaar en konden ze samen met een box zweedse pepperkaker en nog wat ander lekkers op tafel gezet worden.
De brabantse worstenbroodjes waren goed gelukt en ze smaakte ook nog eens goed.
Evelien had zaterdags samen met Loreena een tocht met de sledehonden van Mel en Nigel gemaakt. Evelien met eigen slede en Loreena in de slede van Nigel. Het was prachtig weer geweest en ze hadden genoten.



Verder hebben we lekker gekletst en tegelijkertijd , op verzoek van Loreena naar de nederlandse, televisie gekeken. Het was lekker spannend en leuk om te zien. Ireen Wust en Sven Kramer allebei de beste.






Zondagavond is Dennis op bezoek geweest en ook hij vond de worstenbroodjes lekker. Hij vertelde dat hij die dag een andere auto had gekocht en dat hij hem aankomende week zou gaan ophalen. De nieuwe auto weegt zwaarder en mag ook meer trekken. Belangrijk ,aangezien Dennis als handler met Mel meegaat naar de Finnmarkløpet, en er dus een aanhangwagen met honden en slee etc. getrokken moet worden.
Mel heeft de beslissing genomen om niet mee te doen met  Amundsen - The Mid Scandinavian Sleddog Race in Zweden maar alles op alles te zetten voor de Finnmarksløpet.Ze gaat daar meedoen met de 500 km. De start is op 9 maart in Alta en ze moeten er op de 7e al zijn i.v.m. de kjørermøte. Alta ligt ongeveer 1800 km hier vandaan en ze zijn dus even onderweg.

Maandag heb ik gewoon gewerkt in Tolga en hebben ze in Vingelen kunnen genieten van de paarden met slee die daar voorbijkwamen op weg naar Røros. Hieronder een  foto van Colinda.



Ook op dinsdag heb ik gewerkt in Tolga en dat was 1 van de redenen waarom we niet naar de openingsdag van de Martnan in Røros wilden. De andere was de enorme drukte die er op die dag normaal gesproken is. Daarom wederom een paar foto's van Colinda.


 
 
 
 
Woensdag was ik hjemmehjelp in Kåsa en in Øversjødalen, lekker dichtbij dus en om half een weer thuis. 's-Middags thuis gewerkt en heeft Peter een taart gebakken voor på lofte.

Donderdag en vrijdag in Tolga gewerkt en toen ik vrijdag thuis kwam had Peter een A4-tje op de voordeur geplakt met HELG erop. Oftewel weekeinde.

Zaterdag zijn we tegen half tien naar Røros gereden, naar de Martnan. Het was gezellig druk, het was niet koud( 5 graden boven nul) en we hebben heel veel leuke dingen gezien.


Zo'n sauna lijkt me wel iets.












We hebben koffie gedronken en een pannenkoek met vlees gegeten, ook hebben we een belgische wafel op. Ook hebben we iets leuks voor Yore gekocht en tevens cadeautjes gekocht voor de verjaardagen van a.s. week.  Al met al een leuke dag in Røros.
 
Op de terugweg in Tolga eerst getankt en daarna bij de Coop nog wat boodschappen gedaan. Daarna naar Kåsa om een brief voor Nigel af te geven. Die had de postbode per abuis bij ons in de bus gedaan. Daar hebben we ook de nieuwe auto van Dennis gezien. Onderstaande foto was 's-morgens door Dennis gemaakt en heb ik dus van fb afgeplukt.
 

Daarna naar huis gereden, boodschappen opgeruimd, kachel aangemaakt en geskyped met Nienke,Jhon en Yore en daarna ook nog met Femke.
Nienke en Jhon hebben nu ook een kater, Diego genaamd. Hij wilde nog niet graag op de foto denk ik, want dit is het resultaat.


Hij is bijna 1 jaar oud en moet binnenkort onder het mes.

Zaterdagavond lekker rustig aan gedaan, wat televisie gekeken, kranten gelezen en nog even voor wat vluchten naar Nederland gekeken. Nog niets naar mijn zin gevonden. Morgen verder.

Vandaag, zondag 24 februari, zijn we lekker in de garage bezig geweest. Eerst een en ander opgeruimd en daarna de stal in orde gemaakt voor het varkentje dat Hein en Danielle hebben aangeschaft. Dat komt de eerste tijd naar ons toe, zodat Hein in Vingelen een varkenshok kan bouwen.
Ook vandaag is het mild en boven nul. Overal komen grote stukken sneeuw van het dak afglijden. Heb dus zojuist ook door de hoge sneeuw gewaad om met een stok de sneeuw bij de schotels te verwijderen. Daar hing nl. zoveel sneeuw boven dat het beter was om dit te verwijderen.

De vlucht naar Nederland is geboekt. Op 22 april vertrek ik naar Nederland om op 26 april terug naar Noorwegen te vliegen.





 



1 opmerking: