zondag 8 september 2024

Week 36, Femke op vakantie, varkens naar de slacht, tandartsbezoek en opruimen van.

Maandag 2 september en we maken hutspot met gebruik van de gisteren gekregen wortelen.


Vandaag worden er banen gemaakt.



Vandaag zetten we ook de paaltjes, hekken etc klaar zodat de varkens morgen opgehaald kunnen worden. Onze tractor start niet maar gelukkig hebben we de auto nog. 

Dinsdag 3 september en Peter moet om 09.00 uur bloed laten prikken in Tolga.

's-Middags breng ik Femke naar Tolga alwaar ze de trein neemt naar Gardermoen. Daar overnacht ze en neemt morgen het vliegtuig naar Edinburgh.

Daarna halen we de bak nog uit het varkensveld en maken de grond voor een hek schoon zodat dat morgenochtend goed open gaat.

Woensdagmorgen zijn we er vroeg uit. We hadden eerst een melding dat Sondre de varkens om 06.30 uur zou komen ophalen maar daarna krijgen we te horen dat het 06.50 uur zal worden. Ola Petter is er dan al met de twee varkens die daar de afgelopen dertien weken hebben gestaan.

Goede morgen

De twee varkens voor op de tractor van Ola Petter

Bijna klaar om in te laden

Het veld is nat en de klei zuigt je gewoon vast. Voor de varkens geen probleem, voor ons wel.


De laatste op weg naar de vrachtwagen

Daar gaan ze

Het ging ondanks het slechte veld redelijk snel. Om 07.40 uur rijden ze richting de slachterij. Peter gaat douchen en ik ga Talia uitlaten. Daarna ga ik ook douchen en dan weer aan het werk. Opgelucht dat alles goed is gegaan.

We gaan die avond niet på lofte maar blijven lekker thuis met Talia.

Donderdag 5 september




Om 12.30 heb ik een afspraak bij de tandarts in Tolga en Peter en ik rijden er samen naartoe omdat Peter daarna ook een afspraak bij haar heeft. Ik ben bijna een uur binnen maar dan is een heel klein gaatje gevuld, zijn andere vullingen wat schoongemaakt en is er tandsteen verwijderd. Daarna de beurt aan Peter, die heeft wat minder werk en zodoende gaan we om 14.uur richting Tynset. De bankrekening is weer geplunderd maar we kunnen er weer een jaar tegenaan.

Eerst even naar de Spar en de Rema en daarna naar de Domus waar we wat gaan eten.



Dan boodschappen doen en weer op huis aan en laten we Talia uit.




Donderdagavond


Vrijdag 6 september




Het is heerlijk weer en we gaan lekker grillen.








Dikke vrienden

Zaterdag 7 september en we gaan het varkensveld opruimen. De tractor start nog niet dus Peter vraagt om hulp bij Erik en die vraagt op zijn beurt Ola broer. Er blijkt roest te zitten op de accuaansluitpuntern en dan is het zo gepiept. Peter gaat tanken en dan laden we de spullen op de tractor.

Eerst de hondenhekken. Die zijn redelijk schoon en die kunnen op de pallet gelijk naar de låve. Dan alle paaltjes. Die kunnen ook gelijk op de låve. Daarna de andere hekken en de waterbak en de pallets. 



Talia ligt lekker in de schaduw




Daarna wordt het krachtvoerhok weer naar boven gehaald en ook het kleine hokje dat in het veld stond.
Grootste gedeelte weer klaar voor nu. Op het schoonmaken na dan.

We gaan wederom lekker grillen.

Zondag 8 september en Peter heeft veel last van zijn voet. Ik zet de hondenhekken op zijn plek en daarna helpt Peter mee met wat andere dingen op zijn plek te zetten.




Viooltje 

Uitrusten


's-Middags gaan we aan de gang met de hoge drukspuit.























Talia heeft het prima naar haar zin.

Als het gaat regenen stoppen we ermee, ruimen wat op en laten de boel staan zodat de aangekondigde hevige regenbuien van maandag en dinsdag a.s. nog wat extra kunnen schoonmaken.

Talia kan binnen uitrusten.


Na het eten gaat Talia naar haar eigen huis en rijden Peter en ik naar Tolga alwaar we op de koffie gaan bij Nico en Ineke. Daar verblijven Esther en Rene en we kletsen lekker bij. Tegen 23.00 uur zijn we weer thuis , laten Talia uit en bellen we nog even met Femke.