zondag 5 november 2023

Week 44, Peter jarig, reumavereniging , sneeuw en feestje Peter

Maandag 30 oktober en we krijgen bericht van de loodgieter. Hij komt tegen 12.00 uur en gaat aan het werk. Hij moet de toilet eruit halen om bij de wand te kunnen komen. Hij maakt de wand gedeeltelijk open en dan ziet hij meer water lopen. Gelukkig komt het over het zeil en loopt het niet in de wand. Er zit een scheurtje in de leiding en de loodgieter haalt een stuk leiding eruit.



Femke en ik rijden naar Tynset alwaar we bij de Normaal nog wat Halloweensnoep kopen. Bij de Coop een Halloweenmandje gescoord en zakken gehaald. In Tolga de katten verzorgd. En dan naar huis.  Daar is de toilet weer op zijn plaats gezet en is er een noodaansluiting voor het water gemaakt aldaar.



Vandaag is mijn neef Rene Deijkers op de leeftijd van 69 jaar overleden. De afscheidsdienst is a.s. zaterdag in Tilburg.

Dinsdag 31 oktober en Peter heeft een afspraak bij de fysio. Dan komt de man van de verzekering langs om te kijken naar de schade. Kort gezegd: er is geen schade dus we vergoeden niets. Eh, lekker dus. Wordt vervolgd. 's-Avonds komt Vilde langs met haar papa en mama en mag ze een aantal dingetjes uitzoek voor Halloween.

Talia heerlijk aan het rusten

Woensdag 1 november en Peter is jarig en is hij 66 jaar geworden. Het heeft gesneeuwd en het ziet er weer anders uit.



We hebben een møte van de reumavereniging in Tynset en zodoende rijden we iets na half vijf daar naartoe. Eerst even naar de Power om koffie op te halen en bij de Coop achter om zakken op te halen. Dan nog even naar de Normaal en dan naar de frivilligsentral. We zien Katrin nog en praten even met haar. De møte is interessant en de koffie en kake smaken goed. Bij de loterij winnen we een pak koffie en een heiplantje. 

Jan en Stine

Oddbjørn, Stine, Rune en Jan





Om iets over negenen weer thuis en daarna belt Nienke nog om te feliciteren.

Donderdag 2 november en terras is winterklaar.



Vanmiddag heeft Nienke weer een scan van haar hoofd. Ook dit keer onder narcose. Maar de liften werken niet goed en dus is ze weer naar huis gegaan. Wordt dus op een andere dag gepland nu.



Mickey

Sindre

's-Avonds lekker verder puzzelen.

Vrijdag 3 november en het heeft lekker gesneeuwd en het sneeuwt nog steeds.

Talia, foto door Femke gemaakt





Erik komt langs met de skjær om sneeuw te ruimen en dan besluiten Femke en ik om net in de middag naar Tynset te rijden. Het is goed te doen en we komen de brøytebil tegen. Minder sneeuw in Tolga en weer ietsjes meer in Tynset. Pakje gehaald in Tolga met Kerstcadeautjes voor de kleinkinderen en taarten voor a.s. zondag. Boodschappen voor ons zelf en voor de dieren en zakken voor de varkens en de kippen. Daarna weer naar huis.

Zaterdag 4 november en eerst wat uitgeslapen. Daarna beesten verzorgd en emmers gemaakt. Opgeruimd en schoongemaakt.














Daarna lekker puzzelen.

Zondag 5 november

Talia






Om 14.00 uur komen Andrè en Tygo, Nico en Ineke, Hein en Daniëlle en Linda bij ons op de koffie om de verjaardag van Peter te vieren. Talia komt iedereen begroeten maar gaat na en half uurtje thuis in de bench want dan wordt het te veel voor haar. Ze is ook nog maar een puppie. Peter wordt verwend met marsepein, chocolade, biertjes, makreel en whisky. Tegen vijven gaat iedereen weer op huis aan. Het was gezellig en Nico en Ineke hadden nog griesmeel meegenomen voor mij vanuit Nederland. 

Daarna wat televisie gekeken en gepuzzeld en dan is het weekeinde weer voorbij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten