zondag 6 maart 2022

Week 8 en 9, veel sneeuw, doktersbezoek, terrasmeubelen en dagje Zweden

 Dinsdag 22 februari naar Tynset.

Woensdag 23 februari en Beer probeert te klimmen.


Die avond is er geen på lofte omdat er bij de militairen corona is geconstateerd.

Donderdag 24 februari  Er is veel sneeuw gevallen en het heeft gewaaid. De sneeuw is ontzettend dik en zwaar en het loopt erg moeilijk.





De buurman komt weer en de tractor moet veel sneeuw verzetten.











Vrijdag 25 februari gaan Femke en ik eerst naar Øversjødalen. De militairen gaan vandaag weer weg en we kunnen nog varkensvoer ophalen. Hieronder wat foto's gemaakt door Gunn Hege.






Terug naar Kåsa en dan verder naar Tynset en dan gaan we ook weer een keertje naar de medlemsbutikk van Nortura.

We hebben ribbe gekocht.

Die middag geluisterd naar 3 uurkes vooraf.

In het weekeinde zakken uitgezocht en in huis bezig geweest. 

Maandag 28 februari heeft Peter een afspraak bij de dokter in Tolga. Bloeddruk etc zijn goed maar toch een extra tabletje 's-morgens. Verder zal er een foto gemaakt moeten worden van de longen. Hij gaat tevens langs Strand Unikorn om een zak krachtvoer te halen. Hij kan hem echter niet meenemen omdat de zak helemaal achteraan staat. Dus woensdag terug.

Dinsdagmorgen 1 maart moet ik weer bloed laten prikken en zien we Nico buiten bij de dokter. Hij voelt zich gelukkig weer wat beter na een flinke verkoudheid. Wij rijden door naar Tynset en gaan ook naar de felleskjøpet.

Als we thuis komen zijn de spullen van Ikea geleverd en die staan nu even in de garage. Terrasmeubelen voor ons en twee kastjes voor Femke.

Het is weer de laatste dag van de carnaval en daarom nog twee foto's uit Maastricht.

Nienke

Carney, Yore en Macèal

Woensdag 2 maart gaat Peter eerst krachtvoer halen met onze auto. Dan gaat hij met de auto van Femke naar Tynset om longfoto's te laten maken. Als hij terug komt komt ook Erik om de zak met krachtvoer op de låve te zetten.
Daarna maak ik wafels en gaan we naar Øversjødalen.

Donderdagmiddag heeft Femke alle dozen van ikea op het terras gezet en zetten Femke en ik de eerste twee stoelen in elkaar.
Daarna maken we met zijn drieën de stal schoon, rijden krachtvoer en nieuwe halm en dan is het avond.


Peter heeft vandaag ook al bericht gehad dat zijn longen er goed uitzagen

Vrijdagmorgen rijden Peter en ik om 06.30 uur naar Nico en Ineke alwaar we met hun auto op pad gaan naar Charlottenberg in Zweden. Het is -26 en lekker koud dus. Het is 5 uur rijden en Nico en Peter wisselen elkaar af met rijden. Hoe verder we naar het zuiden komen hoe minder sneeuw er is maar wel heel veel ijs op de velden. Om iets over twaalven zijn we er en gaan we eerst lunchen. Daarna het winkelcentrum in en doen we diverse inkopen bij de drogisterij, geven we de laars van Femke af bij de schoenmaker en scheppen we snoepjes.

Peter met Nico en Ineke

Ook naar binnen bij de speelgoedwinkel alwaar we een kraan kopen.



Dan naar de lidl en dan verder naar de Balkanboden wat het eigenlijke doel is van deze reis. Frikandellen en kroketten kopen en kijken wat er nog meer is.
We zetten alles in de auto in rijden terug naar het winkelcentrum waar we nog iets drinken en ik kan dan ook de gemaakte laars van Femke ophalen. 
Om 16.00 uur stappen we weer in de auto en rijden we terug richting huis. In Elverum stoppen we even en wisselen Nico en Peter van plaats en daarna rijden we weer verder naar Alvdal alwaar we gaan eten bij het Nye Thai Smile Cafe. Tegen 21.30 rijden we naar Tolga en laden we onze boodschappen in onze auto en dan gaan wij verder naar Kåsa. Boodschappen uitladen, spullen in de diepvries en Beer uitlaten.
Femke heeft de kachel aangemaakt in het begin van de avond dus het is niet koud binnen. Buiten is het toch -22 nu. Dus de kachel opnieuw opstoken en nog wat televisie kijken. Lange dag geweest zo.

Zaterdag 5 maart gaan Peter en ik naar Tynset om boodschappen te doen en om zakken te halen. We nemen een broodje in de Domus. We tanken maar weer in Tynset omdat het daar een paar kronen goedkoper is dan in Tolga. Er zijn heel veel zakken bij de Coop dus dat wordt weer veel uitzoeken. Terug rijden we via de oude weg en dan zien we een elg aan de kant staan. We laten het rustig omhoogklimmen en de weg oversteken alwaar ze omhoog gaat het bos in. Daarna rijden wij weer verder.


Verder naar huis en alvast wat zakken uitgezocht die middag terwijl Peter wat uitzoekt voor VGBE.

Zondag rustig aan gedaan, zakken uitgezocht terwijl Peter krachtvoer heeft aangevuld en hout heeft gehaald. Wat televisie gekeken en genoten van een rustig dagje thuis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten