zondag 29 oktober 2017

Varkensvlees ophalen en tandartsbezoek

Donderdagmiddag 26 oktober rijden Peter en ik naar Tynset om ons varkensvlees op te halen. Daar aangekomen krijgen we te horen dat de vrachtwagen nog niet eens vertrokken is uit Elverum en dat het wel laat zal worden die avond voor hij er is.
Dan maar een kop koffie drinken bij de Domus, wat boodschappen doen en varkenseten ophalen bij de Coop. Met een volgeladen aanhangwagen rijden we terug en geven we alle zakken af bij Sissel en Bjørn Vidar omdat wij nog geen nieuwe varkentjes hebben.

Vrijdagmorgen rijden we met zijn drieën en wordt ik afgezet bij de tandarts terwijl Peter en Femke doorrijden naar Tynset. Bij de tandarts worden foto's gemaakt en worden er twee gaatjes ontdekt. Daarna wordt mijn gebit schoongemaakt en wordt het draadje achter mijn tanden weer vastgezet enn maken we een nieuwe afspraak.
Daarna de aanvraag voor vrijstelling van loonheffing voor de lijfrentes op de post gedaan naar de belastingdienst in Nederland en dan naar Hein gelopen.
Peter en Femke komen even later ook daar aan en dan heeft Hein zijn varken en laten we een half varken achter voor Lia Molenaar.
Terug in Kåsa laden we alles uit en zetten het in de slachtruimte. Daarna met vereende krachten de aanhangwagen weer op de låven gezet en wat gegeten.
Femke en ik splitsen daarna nog twee varkens en dan komt Jan al zijn grof geparteerde varken ophalen. Even later komen ook Erik, Jens en Anne Maj hun halve varkens ophalen. Iren komt langs om wat koteletten te kopen en neemt ook nog een stuk ham mee.

Peter en ik zorgen er daarna voor dat al het vlees verwerkt wordt en daarna kunnen we sealen en invriezen. Ook maken we gehakt en dat wordt ook geseald en ingevroren.





Aangezien we wat vlees willen verkopen op de Julemesse in Kåsa op 26 november maken we wat foto's van de verschillende koteletten.

Svinekoteletter

Nakkekoteletter

Filetkoteletter

Daarna verpakken we ze een voor een vriezen we ze in.

Tyva komt zaterdags ook nog koteletten en ribbe halen. Ook Jon Petter komt ribbe halen voor zijn moeder en Magnus bestelt een ribbe. Linda en Andre bestellen indrefilett dus zo hebben we al een en ander kunnen verkopen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten