zondag 6 november 2016

Week 44, regen. daarna sneeuw en nog meer sneeuw en lage temperaturen

Maandag regent het gewoon heel de dag. Laat dan de sneeuw maar komen zeggen we.

Dinsdag 1 november is Peter jarig en worden we wakker in een witte wereld.












's-Middags lopen Femke en ik met Beer naar de weg om een zak met plastic in de søppelkasse  (afvalzakkenkast)  te zetten en dan halen tevens de post.



Weer genoeg sneeuw op de takken.






Beer heeft echt geen zin om binnen te komen.


 Woensdag 2 november komt de zon er langzaam door.






Er ligt al wat


Ons terras op het zuiden met wat sneeuw.
Het huis van Femke






Als de zon er echt door komt ziet alles er weer compleet anders uit.






Woensdagavond gaan we på lofte in Øversjødalen, het is niet druk maar we praten weer wat bij en leveren de bibliotheekboeken in.

Vrijdag rijden Femke en ik naar Tolga om een pakketje op te halen ( dubbele kop van Canaal Digitaal, brinta en speculaaskruiden) en daarna naar Tynset. We moeten hondenvoer halen voor Beer en een extra warmtelamp voor de kippen. Ook de dagelijkse boodschappen worden gehaald en we eten een broodje bij de Domus. We laden weer een aantal zakken voor de varkens in en daarna terug naar huis.


Zaterdag maakt Peter de varkensstal schoon en ik sorteer het eten dat we van de Coop hebben gekregen. Weer lekker veel groenten en fruit en ook een aantal broden en broodjes.

Erik komt sneeuwfrezen want er is weer een heel pak sneeuw bij gevallen.

We wilde eigenlijk de nieuwe warmtelamp ophangen bij de kippen maar besluiten toch om ze te verhuizen naar het verblijf van de kuikens, in de stal. Daar is het zo wie zo heel wat warmer. Ook hebben we daar nu de extra (nieuwe) warmtelamp bij opgehangen en kunnen ze weer wat bekomen. Ze kregen al extra vitamines want ze zitten erg in de rui en hopelijk helpt de warmte ook wat.

De rangorde moet zich weer herstellen, maar tot nu toe gaat het goed.

De kuiken zitten nog op de bovenste stokken.




We willen van de winter het binnenhok vergroten en tevens beter/anders isoleren. Ook willen we plaats maken voor de nieuwe kuikentjes die we hopelijk volgend jaar gaan krijgen.







De Hola vriest langzaam dicht
Peter heeft zondag nog een bestuursvergadering van Fjelltun hier in Kåsa en ik heb wat voorbereidingen te doen voor het Sinterklaasfeest van a.s. zaterdag.

De temperatuur is aan het zakken en als we 's-avonds een rondje met Beer gaan is het al bijna -16.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten