woensdag 8 juni 2016

Bijna vakantie

Woensdag is Femke naar Sissel in Høloyen gereden om melk te halen. Ze hadden melk die uit de tank moest en zodoende kregen onze varkens melk te drinken.Dat was dringen geblazen.






De varkens buiten kregen natuurlijk ook wat.




Daarna naar Tolga voor de fysio. Ze vond het beter dat ik een aantal weken met krukken ga lopen zodat ik mijn knieën wat kan ontzien.



De lammetjes zijn vandaag vanuit de stal naar buiten gegaan.




Even later moesten ze toch weer naar binnen, het begon namelijk te gieten en ze stonden gewoon te bibberen.

Vrijdag brengt Femke mij naar de kapper in Tolga en daarna gaan we naar Tynset om boodschappen te doen. Ook nog langs bij Eli en Anne om wat spulletjes op te halen en daarna weer naar huis.

Peter heeft doorgewerkt en is als wij thuiskomen bezig om drie kuub zand in het kippenhok te rijden.

Zaterdagmorgen is het dan zover, het kippenhok is klaar en de kippen kunnen over naar hun nieuwe buiten- en binnenverblijf.












Het varkenshok wordt schoongemaakt en dan gaan de eerste twee daar weer gauw liggen. Ze hebben een zee van ruimte met lekker stro, maar ze gaan eerst hier liggen.



Dennis komt diezelfde dag de nieuwe computer brengen en aansluiten en helpt ook even mee om het hokje voor de lammetjes op zijn plaats te zetten.












Is dit het galgemaal?


Zondagmorgen vroeg.
Op zondag komt Hein naar ons toe met de bedoeling om beide wolvarkens te slachten. Ola Lien uit Tolga komt ook en hij zal het eerste varken slachten en Hein het tweede.

Het eerste varken is gedood.


Hein is bezig met het verwijderen van het haar.
Aangezien ze heel wat haar hebben, is er ook heel veel warm water nodig om dit eraf te kunnen schrapen. Er gaat heel veel tijd in zitten en omdat het zo warm is gaan ze op een gegeven moment de garage maar in zijn gegaan om zodoende in de schaduw verder te gaan werken.



Nadat alle haren zijn verwijderd wordt het varken opgehangen in de slachtruimte en worden zijn ingewanden verwijderd. Nu kan hij daar even blijven hangen tot dat hij de vriezer in gaat.

Peter en Hein nemen lekker een biertje. Ze hebben het verdiend.

Het tweede varken mag nog wat langer blijven leven nu. We zien wel wanneer dat nu geslacht gaat worden.

Maandag en dinsdagmorgen moeten we er nog hard tegenaan bij VGBE en dan rijden Peter en ik naar Tynset om Bert en Adrie van de trein te halen. Dan lekker koffie drinken en wat boodschappen doen, eten halen voor de varkens en dan terug naar Kåsa.

Woensdag krijgt Bert een spoedcursus over het wel en wee op Hovland en zijn wij de laatste tekeningen en berekeningen aan het verwerken.Om 17.00 uur zetten we de computers uit en hebben we eindelijk onze lang verwachte en verdiende vakantie.
Nu konden we ook pas van onze 32 jarige huwelijksdag gaan genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten