dinsdag 14 juli 2015

Carney

Dinsdag 30 juni wordt Carney opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht. Hij kan niet goed drinken en met het warme weer is het beter om in het ziekenhuis te zijn. Ze weten eerst niet wat er aan de hand is en hij krijgt voor alle zekerheid een maagsonde zodat hij in ieder geval genoeg voeding binnen krijgt. Daar bovenop krijgt hij ook nog spruw en al met al is het een hele belasting voor Nienke en Jhon en natuurlijk voor Yore die het liefst zijn broertje weer thuis zou hebben.

Nienke en Jhon gaan een aantal keren per dag naar het ziekenhuis om Carney te verzorgen en de fles te geven. Het gaat moeizaam, hij is erg moe en slaapt veel en de flesjes worden niet goed opgedronken.De rest van het eten krijgt hij dan via de sonde.

Op 9 juli zet Nienke dan het volgende op faceboek:

Na ruim een week in het AZM te hebben gelegen weten we eindelijk wat meer betreft Carney.
Met een scopie is vanmiddag bevestigd dat Carney gecompliceerde actieve reflux heeft.
Hij krijgt daarom nu medicatie en zijn drinken wordt ingedikt.
Het is even afwachten hoe de medicatie aanslaat en hoe het gaat met de voeding nu, maar hopelijk merken we snel verandering!
Hij heeft zijn sonde in ieder geval nog nodig, aangezien hij gewoon ook nog niet krachtig genoeg is om zijn flesjes helemaal leeg te drinken. Op dit moment heeft hij ook nog flink last van spruw wat het drinken niet echt positief beïnvloedt, maar de medicatie die hij daarvoor heeft slaat gelukkig langzaam aan.
Ons gevoel zat goed en gelukkig is er naar ons geluisterd.






Het gaat daarna steeds beter, de sonde mag er op een gegeven moment uit en op dinsdag 14 juli mogen ze Carney mee naar huis nemen en dan kunnen ze met zijn vieren lekker thuis gaan genieten.

Carney weer thuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten