zondag 28 augustus 2011

Boot ophalen in Malvik

Vandaag vertrokken we om 07.45 uur met onze buurtjes Jan en Inger Pallin om in Malvik hun boot op te halen. Jan had geregeld dat we de boottrailer konden lenen die hier in de garage staat. Malvik ligt net voorbij Trondheim en is dus even rijden. Via Tolga ,Os en Røros volgen we weg 30 richting Støren. Net voorbij Ålen stoppen we op een parkeerplaats en het is zowaar gestopt met regenen. We leggen de plaid op de bank en kunnen dan genieten van de meegebrachte koffie, belegde boterhammen en ander lekkers.


Daarna vertrekken we en zien onderweg nog meer door het water aangerichte schade van enkele weken geleden. Huizen, wegen, een voetbalveld met kunstgras en een tunnel laten zien wat een verschikkelijke uitwerking water kan hebben.Bij Støren gaan we de E6 op richting Trondheim. Voorbij Trondheim nemen we de afslag naar Malvik en dan zijn we er zo. Eerst brengen we de boottrailer naar de plek waar Jan straks zijn boot naar toe zal roeien. Daarna naar de hut waar we lekker koffie drinken en de rest van de boterhammen verorberen. Daarna trotseert Jan de regen , die nu met bakken uit de hemel komt , om zijn grote roeiboot leeg te scheppen. Inger ruimt ondertussen op en daarna gaan Inger,Peter en ik met de auto terug naar de boottrailer. Jan is daar dan al aangekomen met zijn boot. Vegar, de zoon van Inger en Jan die in Trondheim woont, was ook al aangekomen samen met een achterneef. Met zijn zessen hebben we de boot ongeveer 60 meter over land naar de trailer getrokken, in de stromende regen. Daarna met de lier op de trailer en vastgezet met de spanband die we van Dennis hadden geleend.


Toen gingen we op weg naar huis. Niet dezelfde weg maar via de E6 richting Stjørdal en bij de afslag van het vliegveld eraf. Dan richting weg 705 en die was hartstikke mooi. Hele mooie natuur, weer heel anders dan hier in Øversjødalen. Bij Stuguvollmoen zijn we gestopt en hebben Jan en Inger ons lekker getrakteerd op een buffet. Daarna verder gereden. Via een , it's going te be a bumpy road , waren we weer bij Røros en dan is het nog een uurtje naar huis.
Hier zijn Inger en ik uitgestapt en is Bjørn Olav ingestapt en heeft samen met Peter en Jan de boot te water gelaten in het Langsjøen.
Al met al een lange maar wel gezellige dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten