donderdag 21 april 2011

Muizenjacht

Zoals jullie wel weten zijn wij in het bezit van twee katten. Nu is Sindre, de gecastreerde kater, en zeker twee keer zo groot en zwaar als zijn zusje ,enigzins bang om naar buiten te gaan. Let wel, we moeten hem dwingen en daarbij zorgen dat zijn nagels geen houvast krijgen in ons. Eenmaal buiten is het een miauwen zoals je nog niet eerder hebt gehoord. Proberen om via een raampje naar binnen te komen, snel naar binnen glippen als de voordeur opengaat, ga zo maar door.
In tegenstelling tot deze "macho-kat", is onze Freya , verzot op naar buiten gaan. Zodra er iemand de gang in gaat staat ze al klaar om mee te glippen. Gaat er niemand naar buiten dan komt er een orkest van geluiden om duidelijk te maken dat ze naar buiten wil.
Afgelopen zondag heeft ze haar eerste muizen gevangen en doodgemaakt.













Vandaag was ze buiten en kwam ik nietsvermoedend de voordeur uit. Ze glipte naar binnen met een, gelukkig,dode muis in haar bek. Ze rende naar boven waarna ik de muis kon pakken en deponeren bij het vuil. Ze heeft dus de smaak te pakken.


Voor de hier rondlopende lemen, een soort woelmuizen die een beetje op een grote gekleurde hamster lijken, is ze nog te klein, denk ik. Ze had er wel een klem zitten maar het beestje ging op zijn achterpoten staan, maakte geluidjes en na een klein hallfuurtje had Freya er genoeg van. Ze verliet haar plek en na een uurtje is ook de lemon weggegaan. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten