zondag 19 november 2023

Week 46, koud, Ikea, niet lekker, kouder, koudst en geen avtale meer met de Coop

Maandag 13 november en het is koud. Thermometer geeft -15 aan. Alles is bedekt met rijp en het ziet er prachtig uit.Als we om 12.00 uur met Talia buiten zijn zien we rendieren op het veld van Nesset dat net rechts naast ons paadje ligt. Ze schieten naar boven.

Ze hebben al goed huis gehouden op het veld.
We geven een berichtje aan Erik zodat hij het door kan geven.

Dan nog wat foto's gemaakt van ons winter wonderland.Dinsdag 14 november verzorgen we de beesten en daarna vertrekken we over de 3 naar de Ikea in Ringsaker. De weg vanaf Tolga is schoon en het is erg rustig op de weg. Onderweg krijgen we een telefoontje van Erik dat er negen rendieren zijn gesignaleerd achter onze fjøs en dat de Samen zij gewaarschuwd. Wij geven het door aan Femke en zij maakt foto's. Ze kan niet te dichtbij komen want dan rennen ze weg.
Wij zijn iets na twaalven bij de Ikea en daar gaan we eerst wat eten en drinken.


Daarna doen we ons rondje en met wat hulp van diverse medewerkers laden we alles in en op een karretje en gaan we nar de kassa. We hebben een kast voor Femke met diverse toebehoor en een nieuwe badkamerkast met wasbak en kraan en een spiegel voor ons zelf. Daarnaast nog wat kleine dingetjes. Daarna even wachten op de bestelde en nu betaalde dingen en dan naar de auto. Daar laden we alles in en dan rijden we terug naar Hamar. Daar gaan we naar Rusta en halen we twee zakken met kattenvoer die daar heel wat goedkoper zijn en we zijn nu toch in de buurt. Nog wat kerstinpakpapier en een krans en dan gaan we weer op huis aan. Het is nu heel wat drukker maar het gaat gelukkig goed. Net voor Hodalen is het -23 en dat leggen we even vast.

 


We horen dan ook van Nienke dat Yore op 27 november naar een andere basisschool mag. Zo fijn voor hem. Hopelijk dan eindelijk een einde aan het pesten.

Thuisgekomen helpt Femke mee met uitladen , zetten we de auto in de garage en gaan we eten.

Woensdag 15 november en ik voel me eigen niet goed, hoofdpijn en alles doet zeer. Het is ook weer kouder geworden, bijna -20.


Na het eten duik ik mijn bed in voor een paar uurtjes. Daarna even naar beneden en de beesten verzorgen. Toch even met Talia naar buiten en dan weer even plat. Niet på lofte maar lekker thuis gebleven bij de kachel.

Hieronder een aantal foto's gemaakt door Jens in Øversjødalen waar de rendieren ook zijn aangekomen.
Donderdag 16 november en Macèal is jarig. Hij is alweer 5 jaar geworden. We feliciteren alvast via messenger.

Als we de beesten gaan verzorgen staan er rendieren op het veld onder bij het huis van Femke. Ze schieten weg en ik kan nog net twee foto's maken.
Tegen de avond bellen we met Maastricht en kunnen we Macèal feliciteren. Hij is net een paar dagen ziek geweest maar nu wel naar school geweest.

Mooie kroon op lief manneke

We praten wat bij en daarna mag hij zijn cadeautjes open maken en gaan wij eten.
Onze kaart is dan ondertussen ook aangekomen. Gelukkig mooi op tijd.


Vrijdag 17 november en het is nog kouder geworden en dat zal wel even zo blijven. 


Net na enen rijden Femke en ik naar Tynset. Eerst wat vuil weggooien in Hodalen en dan papier en plastic bij de Fias in Tynset. Bij de Felleskjøpet halen we kippenvoer en voer voor Talia. Bij de Europris een guirlande met ledlys voor binnen. 

Bij de Coop kunnen we eindelijk praten met de bedrijfsleider en dan horen we dat we vandaag voor de laatste keer eten voor de varkens mogen meenemen. Mattilsynet is gweest en er moet heel veel vastgelegd worden alvorens men iets mag weggeven. De Coop moet garanderen dat het eetbaar is voor dieren en wat men precies meegeeft. Dan zouden wij ook moeten ondertekenen en aangeven dat het goed is voor beesten. Dat zou ook inhouden dat wij hier alles moeten registreren. Dus nu is de kogel door de kerk. Laatste keer spullen ophalen en het is allemaal brood en koeken. 

We doen boodschappen en rijden daarna naar huis.

Zaterdag 18 november


In Nederland is Sinterklaas aangekomen en Carney en Macèal zaten voor de televisie.Siri Strømmevold kwam nog eieren halen en daarna met Talia naar buiten.

Verder lekker genoten van een rustig weekeinde. Veel gepuzzeld terwijl de kachel lekker aan was. Bij een temperatuur van ruim onder nul, -26 dus, is het heerlijk binnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten