zondag 6 oktober 2024

Week 40, biopt en verwijdering moedervlek, hout voor aankomende winter, winterbanden, snacks halen in Idre en elgvlees

Maandag 30 september en ik moet om 09.00 uur bij de dokter zijn. Om 09.15 uur wordt ik binnen geroepen en dan zet ze alles klaar om een biopt te nemen van mijn pols en om een moedervlek te verwijderen van mijn borst. Verdovingen erin en snijden maar. Daarna hechtingen erin. Eentje in mijn pols en vijf in mijn borst. Pleisters eroverheen en dan ben ik klaar bij haar. Dan bloed laten prikken en een afspraak maken om de hechtingen eruit te laten halen en weer naar huis.

Peter rijdt tegen kwart voor vier naar Alvdal met de bedoeling om onze auto daar te laten en met een andere auto naar Tynset te rijden voor een vergadering aldaar. Echter er is geen andere auto en telefonische navraag levert ook niets op. Dus hij gaat met onze auto naar Tynset, woont de vergadering bij en komt daarna weer naar huis.

Dinsdag 1 oktober en ik ga met onze auto naar Alvdal alwaar en grote beurt en een eu-keuring gepland zijn. Daar krijg ik excuses voor de miscommunicatie en dan ga ik in de tv hoek zitten om mijn ontbijt te nuttigen en te lezen. Na een goede twee uur is alles klaar en goedgekeurd en ga ik naar Tynset om wat boodschappen te doen. Daarna weer naar huis.



Woensdag 2 oktober en we hebben weer hout voor de aankomende winter. In totaal 14 pallets geleverd door Erik.




's-Avonds på lofte

Donderdag 3 oktober en Nico en Ineke komen op de koffie. Ze vertellen over Amerika en de reis er naartoe en terug. Ze hebben genoten van Pascal, Melissa en de kids.

Ze hebben een groot stuk kaas van Tonny bij dat ze graag geseald willen hebben. Nico doet de voorbereidingen en Peter sealt ze. Nu blijven ze in ieder geval een stuk langer goed.

Vrijdag doen Peter en Femke de winterbanden onder onze auto en ik ruim een groot gedeelte van de gevallen bladeren op. Daarna brengt Peter ze met de tractor weg.


Zaterdag 5 oktober krijgen we 's-morgens een k-bericht. Wout heeft kanker en heeft te horen gekregen dat hij uit moet gaan van nog drie tot zes maanden. Dan wordt je toch stil en weet je niet wat je moet zeggen.

Peter en ik rijden naar Idre en onderweg steken er twee elgen de weg over. Toch een foto gemaakt maar er is alleen een kont te zien.



We doen boodschappen en dan komen Nico en Ineke ook. Daarna komen ook Irma en haar dochter. Van Michel horen we via messenger dat de snacks een uur later komen dus we drinken op ons gemak koffie en eten een broodje. Om 15.00 uur zijn Jeroen en Hetty er en kunnen we alles inladen. Snacks, sauzen, beschuiten , brinta en nog veel meer. We kunnen er weer even tegen. In Drevsjø stoppen we om kebabrollen te kopen die we thuis lekker kunnen opeten. Dan op huis aan alwaar Femke helpt met uitladen en we gelijk alles in de diepvries leggen. Zij heeft ook de kachel aangemaakt bij ons dus we eten in een opgewarmd huis. Daarna de rest van de boodschappen opgeruimd.

Femke heeft vandaag de bakken met elggehakt en elgvlees bij ons in de koude kamer gezet.

Zondag 6 oktober doen we eerst het elggehakt in zakken en sealen deze. Daarna snijdt Peter het elgvlees waarna we dat ook sealen en dan gaat alles in de vriezer.

Voor de rest gewoon huishoudelijke dingen gedaan, gepuzzeld, gelezen en tv gekeken.